İstanbul'da rastgele kapı zilini çaldığı 16 ev hanımını, "Kocanızın bana borcu" var diyerek kandırıp ziynet eşyası ve paralarını dolandırdığı iddia edilen 35 yaşındaki Orhan T., tutuklandı. Şüphelinin, en son işinde 65 yaşındaki Fatma D.'den aldığı altınları kuyumcuda bozdururken yakalandığı öğrenildi.

Bağcılar Demirkapı Mahallesi'nde 25 Mart 2015 tarihinde 29 yaşındaki Halime T. ve Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne müracaatta bulunarak dolandırıldıklarını söyledi. Halime T., ifadesinde eşinin evde olmadığı bir anda evine gelen bir kişinin, "Kocanız benden kanepe aldı. Bana borcu var. Gelmeden eşinizi telefonla aradım. Parayı alamazsam haciz getireceğimi söyledim. O da ‘yengene git yüzük küpe ne varsa versin' dedi." diyerek kendisinden borcunu ödemesini istediğini söyledi. Bunun üzerine Halime T., bu kişiye 3 altın yüzük ve bir de altın küpe verdiğini söyledi. Olayın hemen ardından eşinin eve geldiğini ve olayı anlatması üzerine eşinin "Neden bana sormadın. Böyle bir borcum yoktu." diye karşılık verdiğini ve bunun üzerine dolandırıldıklarını anladıklarını söyledi.

Yapılan bu şikayet başvurusu üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği bünyesinde soruşturma başlatıldı. Halime T.'nin tarifi üzerine olayın üzerinden saatler bile geçmeden arama çalışması yapan polis, şüpheliyi altınları bozdurmak için girdiği bir kuyumcuda yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheli Orhan T. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken polis, yaptığı incelemede, bu dolandırıcılık olayı ile benzerlik gösteren farklı tarihlerde yapılmış 15 ayrı şikayet başvurusu ile karşılaştı.

Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifadesi alınan dolandırıcı suçunu itiraf ederken, dolandırılan ev hanımları da teşhis için şubeye davet edildi. Kadınlar tarafından teşhis edildiği öğrenilen şüpheli Orhan T.'nin evleri rast gele belirlediğini, kapıyı açan kadınları ise hemen haciz getirmekle korkutup ikna ettiğini itiraf ettiği dile getirdiği öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Orhan T., sevk edildiği Bakırköy Adliyesi'nde nöbetçi mahkemeye verdiği ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.