Yozgat'ta geçen yıl kocası tarafından av tüfeğiyle vurulan ve iki bacağının kesilmesine neden olduğu ileri sürülen 6 çocuk annesi kadının tutuklu yargılanan kocası Ahmet Boztaş'ın duruşması 4 Haziran'a ertelendi.

Eşi Arzu Boztaş'ı av tüfeğiyle yaraladığı iddiasıyla hakkında dava açılan Ahmet Boztaş'ın (38) yargılanması Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yapıldı. Polis duruşma öncesi adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Duruşmaya, tutuklu sanık Ahmet Boztaş, Ankara GATA'da tedavi altında olan Arzu Boztaş'ın annesi Zehra ve babası Elvan Cansever, ablası Kısmet Karademir ile avukatları ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi Avukat Evin Konuk, CHP Yozgat milletvekili adayı Zeynep Kılıçaslan ve Gülhanım Ceylan da katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın müdahil olarak katıldığı duruşmada savcılık mütalaasını okudu. Cumhuriyet savcısı mütalaasında hafifletici nedenlere yer vermedi. Yaklaşık 2 saat süren duruşmada zanlı Ahmet Boztaş'ın 3 yakını tanık olarak dinlendi. Mahkeme heyeti zanlı avukatının süre talep etmesi üzerine duruşmayı 4 Haziran'a erteledi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi kadınlar adliye önünde duruşma öncesi basın açıklaması yaptı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği Ankara Temsilcisi Ayşen Kavas, kadın cinayetlerini durdurmak için mücadele verdiklerini belirterek, Arzu Boztaş'ın evliliği boyunca şiddet gördüğü kocası tarafından pompalı tüfekle kolları ve bacaklarından vurularak, bacaklarının kesilmesine neden olduğunu söyledi. Ayşen Kavas, verilen mücadele sonucunda Arzu Boztaş'ın durumuna seyirci kalmayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da harekete geçerek, mağdurun hastane masraflarının karşılandığını anlattı.

Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi ve Arzu Boztaş'ın avukatı Evin Konuk da duruşma sonrası yaptığı açıklamada, duruşmada sanığın 3 şahit daha gösterip, mahkemece dinlendiğini, bunların da çelişkili ifadeler verdiğini belirtti. Avukat Konuk, ''Sanığın akli dengesinin yerinde olup, olmadığının araştırılması yönündeki talebi mahkeme heyeti geri çevirdi. Bunun üzerine sanık avukatı tarafından süre istendi. Mahkeme heyeti de duruşmayı 4 Haziran 2015 tarihine erteledi. Bu tarihte karar verilmesini bekliyoruz. Daha önceki yargılamalarda da gördüğümüz üzere bu celsede de yeni bir aldatma hikayesi ile karşı karşıyaydık. O hikayeyi de bugün yine sürdürdüler. Esasa ilişkin beyanlarımızı sunduk. Savcının mütalaası da bizim taleplerimiz doğrultusundaydı. Biz dedik ki burada kasten adam yaralama değil, adam öldürmeye teşebbüs suçu vardır. İki gün sonra tekrar bir duruşma olacak. Bu duruşma ise karar duruşması olacak. Sanık vekili esas hakkındaki savunmalarını yapmak üzere süre istedi. İki gün sonra yapılacak olan duruşmada artık kararın çıkacağını düşünüyoruz. Cezanın altı sınırı 13, üst sınırı ise 20 yıl. Biz 20 yılla cezalandırılacağını düşünüyoruz. Savcı mütalaasında hafifletici nedenlere yer vermedi. Biz bunu olumlu bir durum olarak değerlendiriyoruz." diye konuştu.

Mağdurun kız kardeşi Kısmet Karademir, sanığın cezalandırılmasını istediğini, sonuna kadar konunun takipçisi olacağını söyledi.

Yozgat'ın Taşköprü Mahallesi'nde geçen yıl 21 Ekim'de 14 yıllık evli ve 6 çocuk annesi Arzu Boztaş'ın (28) kocası Ahmet Boztaş tarafından av tüfeğiyle yaralandığı iddia edilmiş, Ankara'da tedavi altına alınan Arzu Boztaş'ın bacakları kesilmişti.