Ankara’da koah hastası eşi için eczaneye ilaç almaya çıkan kadın, dönüşte eşini dumanlar içinde buldu. Kocasına yardım etmek için içeri giren kadın zehirlenirken, eşi çıkan yangında hayatını kaybetti.

Olay, öğle saatlerinde Keçiören Kuyuyazı Caddesi 19 numaralı binada yaşandı. Binanın giriş katında oturan koah hastası Muharrem Şahin için eşi Maviş Şahin, eczaneden ilaç almaya gitti. Bir süre sonra eve dönen kadın, daireden dumanlar yükseldiğini gördü. Şahin çiftinin komşuları durumu itfaiye, sağlık ekipleri ve polise bildirdi. Maviş Şahin, bu sırada eşinin yanına girdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, içerideki dumanın tahliyesinin ardından koah hastası Şahin’e müdahale etti. Dumandan etkilenen Maviş Şahin ise ambulansa taşındı. Yapılan müdahalelere rağmen Muharrem Şahin kurtarılamadı. Eşinden haber almak için bir süre ambulansta bekleyen kadın, daha sonra Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) kaldırıldı.

Yapılan ilk incelemede, yangının sigara izmaritinin kanepeye düşmesi sonucu çıktığı öne sürüldü. Ölen şahsın cenazesi, yapılan incelemenin ardından morga kaldırıldı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.