Bahçelievler Kocasinan Sanayi Sitesi'nde mobilya imalatı yapan bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları ardından söndürülebildi. Yangının, işçilerin kaynak çalışması yaptığı sırada çıktığı belirtildi.

Yangın, saat 18.30 sıralarında Mezbaha Yolu üzerindek Ofissan Mobilya imalat ve satış merkezinde çıktı. Kısa sürede iş yerini kaplayan alevler, çevredeki 5 katlı bir tekstil atölyesine sıçradı. Alevlerin kapladığı iş yerinde bulunan kimyevi maddelerden dolayı art arda patlama sesleri duyuldu. Yangının etkisiyle gökyüzünü siyah dumanlar kapladı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle iş yerinin arkasındaki 5 katlı tekstil atölyesine de sıçradı. Atölyenin pencerelerinin tutuştuğu görüldü.

Görgü tanıkları, rüzgarın da etkisiyle alevlerin kısa sürede büyüdüğünü ifade ederek, iş yeri çalışanlarının kendilerini dışarıya attığını kaydetti. Bahçelievler ve çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri, yangına kısa sürede müdahale ederek kontrol altına aldı. İlk belirlemelere göre can kaybı ve yaralanmanın olmadığı yangınla ilgili inceleme başlatıldı.