Kendini ve çocuğunu korumak için kocasını öldürdüğü iddia edilen Yasemin Çakal’ın davasına devam edildi. Bakırköy Adliyesi'nde görülen davanın 5. duruşmasında da karar çıkmadı. Bugünkü duruşmada Yasemin Çakal’ın, kocasından şiddet gördüğü talebi üzerine Adli Tıp'a gönderilmesine karar verildi.

Kocasından maruz kaldığı şiddet gerekçesiyle oğlunu ve kendisini savunmak amacıyla kocasını öldürdüğü iddia edilen Yasemin Çakal’ın davasını devam edildi. Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen 5. duruşmayı İstanbul Feminist Kolektifi de takip etti. Duruşma sonrasında grup adına açıklama yapan avukat Perihan Meşeli, Yasemin Çakal’ın olayda kendini savunduğunu ve mahkemeden bu yönde olumlu karar beklediklerini söyledi.

Avukat Meseli, tutuklu yargılanan Yasemin Çakal’ın kocasından sistematik şiddet gördüğünü savundu. Meşeli, kadının kocasından şiddet gördüğüne yönelik daha önceki taleplerinin ise şimdiye kadar mahkemece dikkatte alınmadığını hatırlattı. Bugünkü duruşmada ise mahkemenin taleplerin olumlu cevap verdiğini dile getiren Meşeli, “Bugünkü duruşmada ise bu taleplerimizi üçün kez tekrar ettik. Yasemin’in içinde bulunduğu psikoloji ve kanıtlanamayan fiziksel bulguların (şiddete dönük hareketler) tespiti için İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı'na gönderilmesini talep ettik. Ama yine de talebimiz tam yerine getirilmedi. Çünkü İstanbul Üniversitesi’ne değil de Adli Tıp'a sevk edildi. Bu da fena bir karar değildir diye bakıyoruz. Ama yine de asli taleplerimize devam edeceğiz.” dedi.

Açıklaması devamında Yasemin’in olayında gerçek bir müdafaanın söz konusu olduğunu dile getiren Meşeli, “Çünkü Yasemin kocasını öldürmemiş olsaydı belki bugün çocuğuyla birlikte kendisi mezarda olacaktı. Çünkü olay sırasında Yasemin’i kemerle boğmaya çalışan bir koca var. Kadınlar olarak bunun bir meşru müdafaa olduğunu söylüyoruz.” iddiasında bulundu.

Yasemin Çakal’ın bir sonraki duruşması 16 Eylül’de yapılacak.