Konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şu şekilde:

Soma Faciası, 13 Mayıs 2014'te Türkiye'nin Manisa ilinin Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangın nedeniyle çok sayıda madencinin ölümüyle sonuçlanan facia. 301 işçinin yaşamını yitirmesine sebep olan olay, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en çok can kaybı ile sonuçlanan iş ve madencilik kazası olarak kayıtlara geçti.

Başbakanımız Sayın  Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm yardımların Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda gerçekleştirilmesi için yayımladığı genelgenin ardından,Soma Faciasında şehit olan madencilerimiz için Kocatepe İlkokulu öğrencilerimizin başlatmış olduğu yardım kampanyasında toplanan 130,00 TL  AFAD IBAN NO:TR78 0001 2009 4080 0005 0000 20 nolu hesaba yatırılmıştır.

Okulumuz 3/A sınıfından Hacı Enes AKSU başkanlığında Nurullah MUTLU,Ali Kağan ERPİRTİ,Taha DURMUŞ,Mehmet Furkan ÇINARLIDERE ve Ali KIZILTAŞ öğrencilerimiz SOMA'ya yardım kampanyasını başlatmışlardır. 

Kocatepe İlkokulu öğrencilerimiz yaşanılan acıları yazmış oldukları şiir ve yazılarla dile getirmişler ve körpe gönüllerinde yeşeren birlik,beraberlik,kardeşlik duyguları ile yardımlaşma ve dayanışmanın en güzelini sergilemişlerdir.

Soma'da maden Faciasında Şehid olan kardeşlerimize Allah'tan  rahmet, ülkemize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.