Zonguldak'ın Kdz. Ereğli ilçesinde, belediye tarafından 'Engelliler Haftası' dolayısıyla düzenlenen şenliklere katılmak üzere ilçeye gelen Filistin Engelli Voleybol Takımı’nın iki oyuncusu, ilçeden yeni protezleri ile ayrıldı. Belediyenin girişimleri ile yeni protezlerine kavuşan oyunculardan Rekan Davut (25) ve Bessar Müsman (29) "Türkiye'yi seviyorduk, şimdi daha fazla seviyoruz" diyerek belediye yetkililerine teşekkür etti.

Engeliler Haftası kapsamında ilçeye gelen ve Ereğli Belediyesi Engelli Voleybol Takımı ile gösteri maçı yapan Filistin Engelliler Voleybol Takımı’ndaki iki oyuncu, yeni protezlerine kavuştu. Oyunculardan Rekan Davut ilk protezine kavuşurken, Bessar Müsman'ın ise eski protezi değiştirildi. Zonguldak Hacettepe Tıp Protez Ortez Uygulama Merkezi'ne gelen Rekan Davut, doktorlarla görüşerek kendisine yapılacak olan protezi beklemeye başladı. Heyecanlı olduğu görülen Davut'un yapılan protezinin başından ayrılmaması kameralara yansıdı.

2 sene önce sağ ayağını kaybeden Rekan Davut, protezine kavuşmanın sevincini yaşadığını söyledi. Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) İlahiyat fakültesi öğretim görevlisi İbrahim Türoğlu'nun tercümanlığında gazetecilerin sorularını cevaplayan Davut, protezin takılmasında kendilerine yardımcı olan Ereğli belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve belediye görevlilerine teşekkür etti. Davut konuşmasında " Biz Belediyeden bir şey talep etmedik. Belediyenin kendisinin yaptığı güzellikle oldu. İki sene önce Ramallah'ta meydana gelen olayda ayağımı kaybettim. Buraya gelirken böyle bir şey olacağını düşünmemiştim. Protez takılacağını duyunca da çok sevindim. Bu benim için çok sevinçli bir olay oldu. Bunu da ilk olarak aileme haber vermek istiyorum. Koltuk değneklerini bırakarak gitmek, aşırı sevinçliyim." diye konuştu.

Eskiyen protezi yenisi ile değiştirilen Bessar Müsman da (29) yeni protezini takarak deneme yürüyüşü yaptı. Ayağını uzun namlulu silahtan çıkan mermiden dolayı kaybettiğini anlatan Bessar Müsman, "Bu şekilde olmam benim hayata yeniden dönmemi sağladı." açıklamasında bulundu.