Erzurum’un Pasinler İlçe merkezinde kolu çıktığı için ailesinin Erzurum’da hastaneye götürdüğü Ebru Odabaşı’nın hastaneden cenazesi çıktı.

Pasinler ilçe merkezinde çiftçilik yapan Odabaşı ailesinin en büyük kızları olan ve 13 Mart İlköğretim Okulu 8 sınıf öğrencisi Ebru Odabaşı iddiaya göre, evde altındaki minderi değiştirmek isterken sol kolu omzundan çıktı. Anne Münire Odabaşı’nın kızının çıkan kolunu tedavi ettirmek için ilçe devlet hastanesine götürdü. Ardından aile kızlarını Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisine götürdü. Burada yaklaşık 5 saat sedyede kızının bekletilmesine tahammül edemeyen baba İsrafil Odabaşı, otomobille kızını Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Acil servisine götürdü. Burada omuz röntgeni ve kan tahlili alınan Odabaşı, ortopedi servisinde anne Münire Odabaşı’nın refakatinde yatırıldı. Gece saatlerinde durumu ağırlaşan Odabaşı’na serum bağlandı. Sabah 04.00 sıralarında genel sağlık durumunun bozulmasına üzerine hasta yatağında Odabaşı’na müdahale yapıldı. Ardından da yoğun bakıma alındı. Ebru Odabaşı’nın 09.00’da da vefat ettiği ailesine bildirildi. Aile ölüm nedenini öğrenmek için servis doktorlarından bilgi istedi. Ancak, ortopedi servisi hekimleri de ölüm nedenini bilemediklerini ifade ettiler. Bunun üzerine baba İsrafil Odabaşı, kızının kesin ölüm nedenin belirlenmesi için otopsi talebinde bulundu.

'BAŞKA EBRU’LAR ÖLMESİN'

Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Ebru Odabaşı'nın cenazesi sabah saatlerinde ailesine teslim edildi. Odabaşı’nın cenazesi ilçe merkez camisinde cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Pasinler Mezarlığında göz yaşları arasında toprağa verildi.

Yeğeninin ölümünü taktiri ilahi olarak nitelendiren amca Mahmut Odabaşı, ”Allah’ın taktiri. Ama bizler yeğenimin ölümünde varsa ihmal ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Başka Ebru’lar ölmesin.” dedi.

Yakutiye Araştırma Hastanesi doktorlarından Prof. Dr. Ömer Selim Yıldırım ise Ebru Odabaşı’nın hastanelerine getirilmeden önce 4 buçuk saat Bölge Eğitim Araştırma’da kaldıktan sonra kendilerine getirildiğini ifade etti. Yıldırım, kesin ölüm nedenini bilemediklerini ifade etti.