Kayseri’de gerçekleştirilen askeri tatbikatta komandolar, iç ve dış tehditlerle sıcak çatışmaya girdi. Hayatta kalma mücadelesi sırasında yedikleri gıdaları da gösteren askerler, dağda yakaladıkları yılan ve kurbağaları pişirip yedi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığınca Erciyes-2015 Tabur Görev Kuvveti Arazi Tatbikatı gerçekleştirdi. Sınır ötesinde terör örgütü tehdidindeki bulunan soydaşların kurtarılmasına yönelik havadan ve karadan operasyon yapan askerler, tatbikatın ikinci bölümünde iç tehdit terör örgütüne yönelik operasyon icra edildi. Komandolar, aldıkları zorlu eğitimlerde edindikleri tecrübelerini gösterdi. Dağdaki yaşamın canlandırıldığı bölümde tavuk, patates, mantar, soğanın yanı sıra araziden yakalanan yılan ve kurbağalar komandolar tarafından pişirilerek yendi. Komandolar ayrıda dağdan topladıkları zehirsiz bitki türlerini de yedi.

Askerler, tam teçhizatlı şekilde halatlar yardımıyla kuleden indi. Arazide ilerleyen komandolar, terörist grupla girilen çatışmayı canlandırdı. Sızma harekatında ise gerçek mermi ve patlayıcı kullanıldı. Tatbikat, Şehit Teğmen Hasan Bak Şehitliği’ne fidan dikilmesiyle sona erdi.