İzmir'de hükümete yakın bir gazetenin kupürü ihbar kabul edilerek kanunsuz dinleme iddiasıyla yapılan operasyonun ilkinde olduğu gibi ikincisinde de hakkında gözaltı kararı verilen Komiser Ramazan Mert emniyete gitti. "Allah'a şükür, alnımız ak başımız dik." diyen Mert, hakkında gözaltı kararı olduğunu sosyal medyadaki söylentilerden öğrendiğini belirterek, "Biz de gelip buraya hesap vermeye değil, hesap sormaya geldik. Bu kişilerin kurdukları kumpasların hesabını soracağız inşallah." dedi.

Sırtındaki Türk bayrağı ile çalışma arkadaşlarının tutulduğu İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne giden Komiser Mert, emniyet önünde kendilerine yönelik operasyonu değerlendirdi. İzmir'deki süreçten Türk milletinin haberdar olmasını isteyen Mert, "Türk polisine kurulan kumpas, bağımsız Türk mahkemesinde bozulmuştur. Yalnız Acem uşakları, emir erleri bu kumpasa devam etmeye çalışıyor. Buradan onlara şunu söylüyorum, hiç kimseye baskı ve tehdit yapmayın. Bu baskı ve tehdidiniz elbet ortaya çıkacaktır. Hiç kimseyi gizli tanık olmaya zorlamayın, tehdit etmeyin. Birinci kumpasınız ortaya çıktığı gibi bu da ortaya çıkacaktır. Bizim alnımız ak, başımız dik. Siz bu operasyonu yapanlar cezaevine girerken arkanızda kimse olmayacak. Yapayalnız, tek başına gireceksiniz, cezaevinde ömür boyu sürüneceksiniz." dedi. İzmir İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde El Kaide ve IŞİD masasında görev yaptığını ifade eden Ramazan Mert, "Planlarını ve tuzaklarını bozduğum için, kumpaslarını bozup foyalarını ortaya çıkardığım için hiçbir suçum ve günahım olmamasına rağmen bu operasyona konu edilmekteyim." diye konuştu.

'TÜRK MİLLETİ ÂLİM DEĞİLDİR AMA ARİFTİR, ER GEÇ GERÇEĞİ GÖRÜR'

Türk milletinin âlim olmadığını ama arif olduğunu söyleyen Mert, "Arif insan da elbet er geç gerçeği görür. Biz de Türk insanının gerçeği görüp bu insanlara hadlerini bildireceğine inanıyoruz." dedi. İlk operasyonda İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde çalışan personelin baskı ve tehditle şubeye çağrılarak amirleri ve mesai arkadaşlarına iftira atmaya zorlandığının, bu toplantıya katılanların itirafıyla ilk duruşmada ortaya çıktığını kaydeden Mert, "Aynı senaryonun, senaryo diyorum, bu çok basit ve adi senaryodur, senaristleri de çok küçük insanlardır, bu insanlar aynı senaryoyu yazmaya devam ediyor. Bunlara yazıklar olsun. Allah'a şükür, alnımız ak başımız dik." şeklinde konuştu.

İlk operasyonda da gözaltına alınan Razaman Mert, daha sonra serbest bırakılmıştı. Sırtında bir Türk bayrağıyla emniyete giden Mert, kapıda bekleyenlere el sallayarak içeriye girdi. Mert'in teslim olmasıyla gözaltı sayısı 17'ye yükseldi.