İzmir'in Çiğli ilçesinde karakol bahçesinde köpeğin komiser yardımcısı tarafından silahla vurulması, hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Bir gün önce Edirne’de bir kişinin pompalı tüfekle köpek öldürmesinin ardından bir komiserin de köpek vurmasına tepki gösteren hayvanseverler, polise en ağır cezanın verilmesini istedi. Hayvansever Dilan Üşenmez, “Polisin bugün böyle masum bir canı gözünü kırpmadan vurması, gerçekten bizi korkutuyor, tüylerimizi diken diken yapıyor.” dedi.

Olay, 19 Haziran tarihinde Çiğli Polis Amirliği'nde meydana geldi. Komiser Yardımcısı M.A., bahçeye giren köpeği görünce ekip arabasından beylik tabancasını aldı. Mermiyi namluya süren komiser, silahını köpeğe doğrultup ateş etti. Yaralanan köpek, can havliyle karakol bahçesinden topallayarak kaçtı. M.A. da hiçbir şey olmamış gibi ekip arabasına binip gitti. Olayı gören vatandaşlar durumu 155'e bildirdi. Çevredeki hayvanseverler tarafından bir veteriner kliniğine kaldırılan köpeğin durumunun iyi olduğu, merminin köpeğin bir kasığından girip kürek kemiğini zedeleyerek öteki kasığından çıktığı belirtildi.

Olayın duyulmasının ardından Çiğli Merkez Amirliği'ne olay yeri inceleme ekipleri gönderilerek deliller toplandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Komiser yardımcısının beylik tabancasına ise Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile el konuldu. Olay anı güvenlik kameralarına da saniye saniye yansıdı. Görüntülerde komiser yardımcısının polis otosundan silahını alması ve köpeğe ateş etmesi görülüyor. Komiser Yardımcısı M.A.'nın savcılıktaki ifadesinde, iki gündür kullanmadığı silahını kontrol etmek amacıyla kör noktaya doğrulttuğunu, köpeği görmediğini ileri sürdüğü öğrenildi.

Davaya müdahil olan İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyon Üyesi Avukat Senem Demirel, karakoldaki polislerin köpeği sahiplendiğini belirterek kamera kayıtlarının herşeyi ispatladığını söyledi. Avukat Senem Demirel, komiser yardımcısının alabileceği en ağır cezayı alması için ellerinden geleni yapıp davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti.

KURT İYİLEŞTİ, KOMİSERE TEPKİ YAĞIYOR

Olaya çok üzüldüklerini belirten Veteriner Hekim Memduh Turhanlı, “Şu anda kurt gayet iyi. Geldiğinde ciddi kanaması ve enfeksiyonu vardı. Bir haftadır tedavi görüyor. Bugün tedavisi bitti. Birkaç gün gözetim altında durup taburcu edilecek. Tabii ki olmaması gereken Bir şey. Çok üzüldük bir haftadır onun gözünün içine bakıyoruz.” dedi.

Hayvansever Dilan Üşenmez de, “Çirkin bir olay, insanlık dışı bir şey. İşten alınması gerekiyor. Çünkü zavallı bir hayvana, çaresiz bir hayvana kaba kuvvet uyguluyor.” diye tepki gösterdi. Komiser yardımcısının en ağır cezayı alması için uğraşacaklarını ifade eden Üşenmez, “En ağır cezaya çarptırılacağına inanıyorum. Bütün dernekler ve bizler bunun arkasını bırakmayacağız. Sadece hayvanseverler değil bütün insanlık adı altında. Mübarek günlerdeyiz ve şu yaşanan olaya bakar mısınız? Canımızı malımızı emanet ettiğimiz bir polisin bugün böyle masum bir canı gözünü kırpmadan vurması gerçekten bizi korkutuyor, tüylerimizi diken diken yapıyor. Bugün bunu yapan yarın bize ne yapar acaba diye düşünmemek mümkün değil.” diye konuştu.