Eskişehir’deki usulsüz dinleme operasyonunda yargılanan ve ‘örgüt üyesi’ iddiasıyla meslekten ihraç edilerek 80 yıl ile yargılanan eski İstihbarat Komiseri Nureddin Külcü, mahkemede dikkat çeken savunma yaptı. Kendisini hiçbir koltuk ve makam sevdasının satın alamayacağını anlatan Külcü, mesleği boyunca elif gibi dimdik durduğunu, bundan sonra da elif gibi dimdik durmaya devam edeceğini söyledi. İşini ülkesi, milletin huzuru için yaptığını aktaran Külcü, “Asıl koltuk ve makam sevdası için bizi bu hallere düşürenler bunun hesabını verecektir. Huzuru mahşerde hakkımı onlardan alacağım. Meslek hayatım boyunca elif gibi dimdik durdum, bundan böyle de elif gibi dimdik olacağım. Bunu herkes böyle bilsin. Kimse beni satın alamaz, hiçbir örgüt beni kendine üye yapamaz.” dedi.

Eskişehir Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü’ne yapılan usulsüz dinleme operasyonu üzerine haklarında dava açılan 26 polisin savunmaları sürüyor. 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 1. duruşmanın 8 oturumunda savunmasını yapan ve hakkında örgüt üyesi ve menfaat temin etme suçundan 80 yılla yargılanan eski İstihbarat Komiseri Nureddin Külcü, suçlamaları kabul etmedi. Eskişehir ve Erzurum’da meydana gelen birçok olayın çözülmesinde katkısı olan ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdir aldığını belirten eski Komiser Külcü, kendisinin şu an haksız suçlamalarla meslekten ihraç edildiğini vurguladı. O dönem Başbakan Erdoğan, Iğdır’daki miting sırasında Eskişehir’deki bu polisler için yaptıkları önemli bir çalışmadan dolayı canlı yayında teşekkürlerini iletmiş, başarılarının devamını dilemişti.

ELİF GİBİ DİMDİK DURDUM, BUNDAN SONRA DA DİMDİK DURACAĞIM

Görevi süresince kimsenin, hiçbir makamın adamı ve Emniyet Teşkilatı'ndan başka herhangi bir örgütün üyesi olmadığını belirten eski Komiser Külcü, şu ifadeleri kullandı: “Bir koltuk ve makam sevdasına kimse beni satın alamaz. Aynı şekilde kendimi koltuk, makam sevdasına, menfaat uğruna kendimi satmam, satmadım da. Görevim süremce yasalar çerçevesinde işimi yaptım. Şimdi örgüt üyesi menfaat temin etme suçuyla meslekten atılıp yargılanıyorum. Kimsenin adamı, hiçbir örgütün üyesi olmadım. Bundan sonra da olmayacağım. Mesleğim boyunca suça, suçluya, teröriste, örgütü karşı elif gibi dimdik durdum, bundan sonra da elif gibi dimdik duracağım. Bunu herkes böyle bilsin.” Yalnızca devleti, milleti, vatanının memuru olduğunu, kimseye çalışmadığını, kimsenin adamı olmadığını aktaran Komiser Külcü, "Ben ancak devletim, milletim, vatanım için hizmet ettim.” dedi.

BOMBACI TERÖRİSTİ YAKALAMAK İÇİN EVİMİN YOLUNU UNUTTUM

Külcü, görevi boyunca suçlularla ve teröristlerle mücadele ettiğine anlattı. “Kimse bana şunun bunun adamı, örgüt üyesi diyemez. Kimse bana örgüt diyemez. Bunu diyecek kimse önce beni, çalışmalarımı incelesin.” diyen Komiser Külcü, en son Eskişehir’den Konya üzerinden IŞİD’e giden bombacıyı aylarca takip ederek yakalattığını anlattı.

20 GÜN EVİME GİTMEYİP, TERÖRİSTİ YAKALATIYORUM, SONRA BEN TERÖRİST İLAN EDİLİYORUM

Vatan ve milletin selameti için canı pahasına 20 gün boyunca eve uğramadan bu terörist bombacısını takip ettiğini belirten Komiser Külcü, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Bombacıyı takip ederek evimin yolunu, ailemi unuttum. Bu bombacı teröristi adım adım takip ederek çalıştım, Eskişehir’den hareket ettikten sonra Konya üzerinden yurt dışını giderken yakalattım. Bombacının Konya polisince yakalanmasını sağlayan, ihbar eden benim. Şimdi bana örgüt üyesi, menfaatçi olarak suçlayanları, meslekten ihraç edenleri huzurunuzda şunu anlatmak istiyorum. Bombacı teröristi takıp ederek yakalatan şahsımı 2 taltif verdiler. Yakalayanlara 24 taltif verdiler. Örgüt üyesi, menfaat temini için çalışan biri olsaydım onca zahmete, evimin yolunu unutmaya rağmen 2 taltif için bunu yapar mıydım? Gider daha fazla taltif almak için uğraşır, kendimi ön plana atardım. Şimdi örgüt üyesi olmaktan yargılanıyorum meslekten ihraç edildim. Ne garip değil mi?”

MAKAM , KOLTUK SEVDALILARI DUYSUN: BEN SATILIK DEĞİLİM

“Benim tek menfaatim çıkarım milletimin, vatanımın, ülkemin huzuru için çalışmaktı, ben bunu yaptım.” diyen Külcü, örgütçülükte menfaatin olduğunu ve mesleğini yaparken makam, mevki ve menfaat düşünmeden verilen görevleri yasa çerçevesinde yaptığını aktardı. Külcü, şöyle dedi: “ Makam, koltuk sevdası için bizi bu hallere düşürenler, bu işi yapanlar, huzuru mahşerde elbet bunun hesabını verecek. Hakkımı onlardan huzuru mahşerde alacağım. Bu işlerden menfaat sağlasaydım, koltuk sevdalısı ve örgüt üyesi olsaydım 24 aylık taltifi kimseye kaptırmazdım. Mesleğim boyunca elif gibi dik durdum, bundan sonra da elif gibi dimdik duracağım. Herkes bunu böyle bilsin. Kimse beni makam, mevki için satın alamaz. Ben satılık değilim.”