Bursa’nın Orhangazi ilçesinde 10 yıl önce başlayan husumet sebebiyle öldürülen aynı aileden Ali Gem, eşi Gülfer Gem ve oğlu Reva Gem toprağa verildi.

Orhangazi ilçesi Çakırlı mahallesinde dün meydana gelen olayda traktörle tarladan dönen Ali Gem (69), eşi Gülfer Gem (70) ve oğlu Reva Gem (46), komşuları Hasan K. tarafından av tüfeğiyle öldürülmüştü. Olayın ardından Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan 3 kişinin sabah saatlerinde alınan cenazeleri Orhangazi'ye gönderildi. Baba, eşi ve oğlunun cenazeleri Orhangazi Devlet Hastanesi morgunda öğle saatine kadar bekletildi.

Hastane morgundan alınan cenazeler, eve getirildi. Cenazelerin eve getirilişi sırasında bazı aile yakınları gazetecilere tepki gösterdi. Burada kılınan cenaze namazına kaymakam, ilçe emniyet müdürü, ilçe jandarma komutanı, belediye başkanı, siyasiler ve vatandaşlar katıldı. Gözyaşları içinde evin önüne alınan cenazeler burada helallik alındıktan sonra omuzlarda köy mezarlığına götürüldü. Bu sırada bazı aile yakınları sinir krizleri geçirdi. Gözyaşları içinde mezarlığa götürülen ailenin üç ferdi burada öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

SALDIRGAN TUTUKLANDI

Bu arada 3 kişiyi öldürmekle suçlanan ve saldırı sonrasında kayıplara karışan Hasan K. sabaha karşı Üreğil mahallesi yakınlarında zeytinlikte yakalandı. Yakalandıktan sonra Orhangazi Adliyesi'ne getirilen Hasan K., buradaki sorgusunun ardından tutuklanarak Bursa Cezaevi'ne gönderildi. Gerginlik çıkmaması için zanlı, tatbikat için köye götürülmedi.