Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyhan ilçesine bağlı Küçükdili Beldesi Çınarlı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 98037 Sokakta komşu olan Kadir Ö. ve Metin B.'nin çocukları sokakta oynamaya başladı. Bu arada Metin B.'nin tavukları Kadir Ö.'nün bahçesine girdi. Bunun üzerine iki ailenin çocukları tavukların bahçeye girmesinden dolayı kavga etmeye başladı. Bunu gören Gözde Ö. elinde bıçakla çocuklarını korumak için diğer çocuklara saldırdı. Sesleri duyan Metin B. ise dışarı çıkınca çocuklarının kovalandığını görerek olaya müdahale etti. Olayların büyümesi üzerine silahlar konuştu. İki ailenin fertleri de sokağa çıkıp birbirine kurşun yağdırdı.

Olayda, Kadir Ö., Metin B. Orhan B., Enis B. ve Yüksel Y. yaralandı. Bunun üzerine çevredeki vatandaşlar polisi ve ambulansı aradı. Polis kısa sürede olay yerine gelirken sağlık ekipleri de yaralıları alarak hastanelere kaldırıldı. Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Yüksel Y. ile özel bir hastaneye kaldırılan Kadir Ö. ile Metin B. hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Orhan B. ile Enis B.'nin tedavisi ise devam ediyor.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ise 8 kişinin cinayete karıştığını belirleyerek bunlardan 5 kişiyi gözaltına aldı. 3 kişinin bulunması için ise operasyon başlatıldı.