Kayseri’de apartman sakinleri, her Ramazan birlikte iftar yaparak komşuluk ilişkilerini pekiştiriyor.

Ramazan, hızlı kentleşme, göç, nüfus yoğunluğunun artması gibi unsurlara bağlı olarak zedelenen komşuluk ilişkilerinin tamiri açısından büyük bir fırsat sunuyor. Kocasinan ilçesi Osmangazi Mahallesi’nde bulunan Erkilet Apartmanı sakinleri de bu fırsatı değerlendirenlerden. Birlikte iftar yapmayı gelenek haline getiren vatandaşlar, bu Ramazan 4’üncü defa bir araya geldi. İftar hazırlıkları günler öncesinden başladı. Her dairede ev hanımları kurulacak Ramazan sofrasına katkı sundu. Evlerde pişirilen yemek ve tatlılar apartman bahçesine kurulan masada buluştu. İftar saatinde ise her yaştan apartman sakini, birlikte oruç açmanın hazzını yaşadı. Yemek sonrası çocuklar kendi arasında oyun oynarken büyükler de derin bir sohbete daldı.

Apartman yöneticisi Yusuf Bakıcı, kaybolmaya yüz tutan komşuluk ilişkilerinin bugünler vesilesiyle yeniden canlandırmayı amaçladıklarını söyledi. Ramazan’ın bereketiyle geldiğini ifade eden Bakıcı, ''Komşularımızla, hem gözümüzün hem de gönlümüzün doyduğu iftar sofrasında buluşmanın mutluluğunu yaşadık.” dedi.

Apartman sakinlerinden Ahmet Aygün de yoğun iş temposu nedeniyle görüşemedikleri komşularıyla iftar vesilesiyle sohbet etme fırsatı bulduklarını kaydetti. Aygün, her apartman için örnek olması temennisinde bulundukları etkinliğin, komşuluk dayanışması ve çocukların kaynaşmasını arttırdığını vurguladı.

Gece, teravih sonrası birlikte çay ve meyve eşliğinde edilen sohbetle sona erdi.