Komünist Parti yönetimi, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi yaklaşık 300 kişinin Kobane’ye geçiş öncesi basın açıklaması yapmaları sırasında gerçekleşen saldırıyı kınadı.

Partiden yapılan yazılı açıklamada, “Kesin olan şudur; bu katliamdan, dökülen kandan düzenin devamını isteyen, ülkemizde ve Ortadoğu’da gericiliğin palazlanmasına göz yuman herkes sorumludur. Ülkemizde gerici çeteler ellerini kollarını sallayarak dolaşmakta, toplantılar düzenlemekte, bununla da yetinmeyip açıkça tehditler savurmaktadır. Sosyal medyada dün gece açık şekilde SGDF'lileri hedef göstererek savrulan tehditler bunun bir örneğidir. Tüm bu yaşananlara göz yuman, kulak tıkayanların ‘failleri bulup yargılayacağız’ açıklaması yapmaları ikiyüzlülüktür.” denildi.

Diyarbakır'da yaşanan patlamanın ardından ‘Bu düzene can vermeye çalışan herkes bu şiddete ortak olur’ dediklerine işaret edilen açıklamada, şunlar yer aldı: “Yineliyoruz. Halk düşmanlarını besleyerek bölgesel savaşa güç veren, kanlı provokasyonları destekleyen, güvenlik önlemi almayıp, Suruç’ta bombacıların cirit atmasına göz yuman herkes bu katliamdan sorumludur. Halkımız bu kanlı pazarlıkların bedelini ödemeye devam etmekte, ülkemiz bu çıkmazın içine her geçen gün daha fazla sürüklenmektedir. Katliamların, emperyalist hesapların parçası olup bunları istikrar maskesiyle süsleyerek dış politika olarak sunanlara halkımızın güveni yoktur. Yaşanan katliamların, işlenen bütün insanlık suçlarının hesabı sorulacak.”