Tunceli’de nohut hasadı yapan Komünist Partili Ovacık belediye başkanı’nın ardından bu kez Çorum’da AK Partili bir Belediye Başkanı tarlada çalışırken görüntülendi.

Türkiye Komünist Parti’sinden (TKP) Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu öncülüğünde ilçedeki kolektif ruhu canlandırmak amacıyla 500 dönüm araziye nohut, fasulye ve patates ekildi. Elde edilen tohumları köylülere dağıtacaklarını ve geliri de üniversite öğrencilerine burs olarak vereceklerini açıklayan Başkan Maçoğlu’nun bu girişimi ve hasat çalışmalarına katılması kamuoyunun dikkatini çekti.

Tunceli’nin ardından bu kez Çorum’un Ortaköy ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Taner İsbir, tarlada çalışırken görüntülendi. Ortaköy’ün Değirmenönü mevkinde vatandaşlarla birlikte tarlada çalışan Başkan İsbir, önce deste çekti, ardından patoza sap attı.

Tarlada çalışırken çektirdiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan İsbir, “Birileri köylü olmanın edebiyatını yaptı, biz köylülükle büyüyüp gelen Anadolu’nun çorak topraklarının evladıyız” diye not düşmeyi de ihmal etmedi.