Kayseri Baro Başkanı Avukat Fevzi Konaç, Ankara’da yaşanan patlama ile ilgili olarak Türkiye üzerinde oyunlar oynandığına dikkat çekti. Konaç, “Büyük resmi görmemiz lazım. Bu patlamadan kim ne bekliyor bunu hesap edelim. Ortadoğu’daki yangını Anadolu'ya taşımak isteyenleri var. Bunu görmemiz lazım.” dedi.

Avukat Fevzi Konaç,86 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırı ile ilgili “Gizli bir el…Açık açık” başlıkla bir açıklama yaparak bazı noktalara dikkat çekti. Konaç, “Gizli bir el, açık açık ülkemiz üzerinde operasyon yapıyor. Ya bu oyunu görüp kenetleniriz ya da tek tek yok oluruz. Teröre, terörün yanında saf tutanlara, sessiz kalanlara lanet olsun. Masum insanlarımıza ne denir? Ne ile teskin olunur bilemiyorum. Ne olur safları sıklaştıralım, ne olur bu gizli eli boşa çıkaracak mesajı verelim. Bırakalım nefreti, bırakalım devleti hesaba çekmeyi. Tüm suç şunda veya bunda ne fark eder. Büyük resmi görmemiz lazım. Bu patlamadan kim ne bekliyor bunu hesap edelim. Ben her aklı selim insanımıza, devletimizin yanında saf tutmayı yakıştırıyorum. Allah bu topraklar üzerinde hesap yapanlara fırsat vermesin. Ortadoğu’daki yangını Anadolu'ya taşımak isteyenleri var. Bunu görmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

“Ama ne yazık ki patlamadan sonra yapılan yorumlar, verilen tepkiler terörden beslenmek isteyenlerin istediği gibi” diyen Kayseri Baro Başkanı, şunları kaydetti: “İnsan şunu akıl etmez mi? Ölen 86 kişi kim? Bu patlama ne amaçla, kim için yapılıyor. Düşünmemiz gereken konu budur. Yazık bize. Yazık bu ülkeye. Yazık bu masum kardeşlerimize. Nasıl bir imtihan bu! Aklın durduğu, vicdanın yaralandığı, ne yapılacağının bilinemediği, ellerin sadece duaya sığınabildiği günlerdeyiz. Sahibimiz ve teslimiyetimiz sanadır Ya Rabb'i. İmdat.”