İzmir Konak Belediyesi kardeşlik, yardımlaşma ve bereketin ayı olan Ramazan'da, Roman vatandaşların yaşadığı Ege Mahallesi'nde 1.000 kişilik iftar sofrası kurdu. Metrelerce uzunluktaki sofrada buluşan mahalle sakinleri hep birlikte iftar açtı.

Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün organizasyonuyla gerçekleştirilen iftara yemeğine Ege Mahallesi sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Eski Ramazanların tadının yaşatıldığı davet, 7'den 70'e tüm mahalleliyi bir araya getirdi. Roman vatandaşların aileleriyle birlikte katıldığı iftar programı öncesinde Kur’an-ı Kerim okundu. İftar vaktinin gelmesiyle birlikte oruçlar açıldı. Yaklaşık 1.000 kişinin katıldığı Ramazan sofrasında hep birlikte oruç açan mahalleli, dostluk, dayanışma ve paylaşımın en güzel örneklerini sergiledi. Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen iftarda vatandaşlara hurma, çorba, köfte, fırında makarna ve sakızlı muhallebiden oluşan iftar menüsü ikram edildi.

Mahalle Muhtarı Kemal Ersun, ilk kez mahallelerinde bu denli geniş katılımlı bir iftar sofrası kurulduğunu belirterek, Konak Belediyesi'ne teşekkür etti.