Muğla’nın Bodrum ilçesinden Yunanistan’ın Kos Adası'na gitmek isteyen 38 Kongo’lu kaçak bindikleri bot batınca sığındıkları adada mahsur kaldı.

Sabah erken saatlerde Turgutreis Mahallesi'nden 8 metrelik şişme botla denize açılan 38 Kongo’lu kaçak fırtınaya aldırmadan Kos Adası'na geçmeye çalıştı. 2’si çocuk 9 kadın toplamda 38 kişi olan kaçaklar, Çatalada açıklarında rüzgarın hızını artırmasıyla sürüklenmeye başladı. Pırasa Adası'na doğru ilerleyen kaçaklar botun su alarak batmasıyla adaya sığındı. Adada uzun bir süre mahsur kalan kaçaklar devriye gezen Sahil Güvenlik ekiplerinin fark etmesi sonucu kurtarıldı. Uzun bir süre aç ve susuz kalan kaçakların ölümün eşiğinden döndüğü öğrenildi.

Sahil Güvenlik ekipleri tarafından botlara alınan kaçaklar, Turgutreis Sahil Güvenlik Komutanlığı’na getirildi. İlk olarak su ve yemek ihtiyaçları karşılanan kaçakların daha sonra işlemleri yapıldı. İşlemlerinin ardından jandarmaya teslim edilen 38 kişi Yabancılar Şubesine sınır dışı edilmek üzere götürüldü.