Habertürk'ün haberine göre; Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda tutuklanan Reza Zarrab'ın reis diye hitap ettiği İranlı işadamı Babek Zencani'nin ABD'nin kara listesine girmeden önce Türkiye'deki şirketi Kont Group ve Kozmetik'i devrettiği Merve Irmak'a ulaşıldı.

BOYASIZ ÜÇ KATLI BİNADA YAŞIYOR

Kont Group ile Kozmetik ve şirketin 2011'de Tacikistan'da aldığı Kont Bank, nisan ayında Zencani'nin diğer şirketleriyle birlikte ABD'nin yaptırım listesine alındı. Irmak, Kont Group ve Kozmetik'i 1 Şubat'ta devraldı. Irmak, Sefaköy'de sadece bir arabanın geçebileceği genişlikte ara sokakta, boyasız üç katlı bir binanın ikinci katında oturuyor.

IRMAK'IN AÇIKLAMALARI

Habertürk, Merve Irmak ile görüşmesini şu sözlerle haber yaptı; 

"1979 doğumlu Irmak, önce şirketi aldığını belirterek, parayı nasıl ödediği, sermaye sahipliği ve başka bir ticari faaliyeti gözükmediğini söyledi ancak, ısrar etmemiz üzerine 'Orada çalışıyorum' yanıtı verdi. Irmak, Babek Zencani'yi birkaç defa gördüğünü söyledi. Pazar akşamı görüştüğümüz Irmak, pazartesi şirketten kendisini aramamızı söyledi. Ayrıca piyasada ticari davalarla tanınan bir avukatın müvekkili olduğunu söyleyerek, onunla görüşmemizi istedi. Kont Group'u dün aradığımızda, bize Irmak'ın işe gelmeyeceğini bildirdiği söylendi.''

Zencani, ilk önce Aralık 2012'de AB'nin kara listesine alındı. Ardından da ABD'den kendisiyle ilgili açıklamalar geldi. AB, Zencani ve onun Malezya, İsviçre ve Dubai'deki şirketlerini kara listeye alırken, Kont Group ve Kozmetik'le Kont Bank'ı dışında bıraktı. ABD ise Zencani'yi nisan ayında listeye alırken, Türkiye'deki iki şirketi de yaptırım kapsamına aldı. Kont Kozmetik'in Kont Bank'ı sattığına dair çelişkili haberler bulunurken, ABD hala Kont Kozmetik tarafından kontrol edildiğini kabul ediyor.

SERMAYE PAYI 5 MİLYON 998 BİN LİRA

Zencani, 2007'de Kont Group ve Kozmetik'i kurdu. 200 bin liralık sermayenin 198 bin liraya denk hissesi Zencani'ye, 2 bin lirası İranlı Soraya Asadi'ye aitti. 2 Ocak 2013'te 200 bin liradan 6 milyona sermaye artırımı yapıldı. Artırım ortaklar ve geçmiş yıllar kar hesabından karşılandı. Zencani'nin sermayedeki payı 5 milyon 998 bin liraya çıktı. Asadi'nin aynı kaldı. Merve Irmak, 1 Şubat'ta Zencani'ye ait olan sermayeye denk hisselerin tamamını devraldı. Asadi yine küçük ortak kaldı.

TİCARET SİCİLİNDE BAŞKA BİR FAALİYETİ YOK

Irmak'ın Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'ndeki bilgilerinden yola çıkarak yapılan taramada, başka bir ticari faaliyeti olmadığı görüldü. Herhangi bir işletmenin eski ortaklar listesinde de yer almıyor.