Merter'de, D-100 karayolunda kontrolden çıkan bir araç, bariyerleri aşarak Merter Metrobüs Durağı’na girdi. Kazada araç içerisinde bulunan 4 kişi yaralandı. Olay esnasında metrobüs durağında kimsenin bulunmadığı öğrenildi.

Kaza, saat 02.30 sıralarında, D-100 Karayolu Ankara istikameti Merter mevkisinde meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, Seçkin Pişkin idaresindeki 34 HZ 4512 plakalı panelvan araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu, bariyerleri aşarak metrobüs yoluna girdi. Takla atan araç, yaklaşık 200 metre boyunca metrobüs yolunda sürüklendikten sonra Merter Metrobüs Durağı’nın turnikelerine çarparak yan yattı. Kazada araç bulunan Seçkin Pişkin, Ercan Birışık, Yavuz Arslan ve ismi öğrenilemeyen bir kişi yaralandı.

Kazayı gören çevredeki vatandaşlar, yardım etmek için yaralıların yardımına koştu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları vatandaşlar yardımıyla araçtan çıkartarak ambulanslara bindirdi. Yaralılardan Yavuz Arslan ve Seçkin Pişkin, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, Ercan Birışık (29) İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. İsmi öğrenilemeyen bir kişi de çevredeki bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.