Beşiktaş’ta kontrolden çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait temizlik aracı, cadde üzerinde bulunan araçlara çarparak önüne aldığı ticari taksiyle kaldırıma çıktı. Kazada 2’si ağır 7 kişi yaralandı, 7 araçta ise maddi hasar meydana geldi.

Kaza, saat 23.00 sıralarında Dolmabahçe Gazhane Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, İBB'ye ait 34 08 3834 plakalı temizlik aracı, rampa aşağı ilerlerken henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıktı. Araçlara çarpan temizlik aracı, önüne aldığı 34 TFP 43 plakalı ticari taksi ile birlikte kaldırıma çıkarak durdu. Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada 2’si ağır 7 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. 7 araçta da maddi hasar meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan yaralılar çevre hastanelere kaldırıldı. Temizlik aracının çarparak önüne aldığı ticari takside sıkışan bir yaralı itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

Yaşanan kazanın şokunu üzerinden atamayan bir kadın gözyaşlarına engel olamadı. Hafif sıyrıklarla kazayı atlatan kadın, bir süre sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından muayenesi yapılmak üzere ambulansa götürüldü. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.