Erzincan’da hava sıcaklıklarının artması dolayısıyla boş arazilerde bulunan anızlar tehlike saçmaya başladı. Yerleşim yerlerine yakın bir arazideki anız yangını, konutlara sıçramadan itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülerek, büyük bir tehlikenin önüne geçildi.

Erzincan şehir merkezinde konutlara yakın olan ve boş arazilerde bulunan anızlar gelişi güzel yakılınca tehlikeye neden oluyor. Yavuz Selim Mahallesi ve Demirkent beldesi arasında bulunan boş arazide bulunan ve çıkışı tespit edilemeyen anız yangını, konutlara sıçramadan itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonrası söndürülerek, büyük bir tehlikenin önüne geçildi.

Olay önceki gün Yavuz Selim Mahallesi ve Demirkent beldesi arasında bulunan boş arazide meydana geldi. Bilinmeyen bir sebepten dolayı çıkan anız yangını, Bulut 3 Sitesi'nde bulunan konutları tehdit etti. Yoğun duman ve alevlerin ortaya çıktığı yangında, polis bölgede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekiplerine haber verildi. Yangın sebebiyle bölgede bulunan bazı ağaçlarda zarar gördü.

Konutlara yakın bölgede meydana gelen yangına Erzincan Belediyesi ait İtfaiye Müdürlüğü ekipleri müdahale etti, yangın konutlara sıçramadan önlendi. İtfaiye ekipler yangın mahallinde uzun süre soğutma çalışması yaptı.