Konya'da geçtiğimiz cuma günü polislere ve işadamlarına yönelik yapılan operasyonun ardından mahkemeye sevk edilen 13 kişinin ifadeleri alınmaya devam ediyor. Mahkemede ifade verenlerin çok sayıda yakını ise adliye önünde beklemeye devam ediyor.

Gözaltında bulunanların yakınlarının, sabah saatlerinden itibaren Konya Adliyesi önündeki bekleyişi sürüyor. Yaklaşık 13 saattir adliye önünde bekleyen çok sayıda vatandaş, yakınları için dualar ediyor. Gün içerisinde, adliye bahçesine yalnızca kadınların girmesine izin verilirken, gazeteciler adliye bahçesinden dışarı çıkarıldı.

Akşam saatlerinde 5 kişinin serbest bırakıldığı haberi adliye önünde sevinçle karşılandı. Serbes bırakılan Mehmet Ö. ve Coşkun Ş., yakınlarıyla kucaklaştı.
Adliye önündeki bekleyişin gecenin geç saatlerine kadar sürmesi nedeniyle burada bekleyen ailelere Konyalı hayırseverler yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu. Havanın soğuması nedeniyle bazı annelerin çocuklarıyla birlikte battaniyeye sarılarak adliye önünde beklediği görüldü.