Konya Baro Başkanı Fevzi Kayacan, Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajında, cumhuriyetin 'demokratik, hukukun üstünlüğünü benimseyen, insan hak ve özgürlüklerine saygı duyan, inanç özgürlüklerini benimseyen' bir yönetim şekli olduğunu vurguladı. Baro Başkanı Kayacan, ülkenin yaşadığı sorunların bu ilkelere sahip çıkılmasıyla aşılacağını kaydetti.

Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı Konya Barosu'nun resmi internet sitesinde yayınlanan Fevzi Kayacan, "29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyeti ilan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, Cumhuriyetin kurucu iradesini saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz." dedi.

Kutlama mesajının devamında "Türkiye Cumhuriyeti'nin nasıl bir yönetim şekli olduğu Anayasa’nın 2. maddesinde gösterilmiş ve niteliklerinin değiştirilemeyeceği hüküm altına alınmıştır." diyen Konya Baro Başkanı,
demokrasi, hukukun üstünlüğü, inanç özgürlüğü ilkelerinin Türkiye Cumhuriyeti'nin vazgeçilmez ilkeleri olduğunu kaydetti.

Fevzi Kayacan, Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajında şunları ifade etti: "Türkiye Cumhuriyeti 29 Ekim 1923 tarihinden bu yana demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları alanında kendini geliştiren bir devlet olup, bu değerleri benimsemiş medeni dünyanın seçkin bir üyesidir. Avrupa Konseyi üyesi olan, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesini iç hukukta zorunlu bir mevzuat sayan, İnsan Hakları Mahkemesinin yetkisini tanıyan Türkiye Cumhuriyeti sıradan bir ülke değildir. Türkiye Cumhuriyet; sahip olduğu bu değerleri, uygulamaları ile tüm dünyaya göstermek ve örnek olmak zorundadır."