Konya Barosu Başkanı Av. Fevzi Kayacan, basın açıklaması yaparak kendisini istifaya çağıran bir grup avukata tepki gösterdi. Kayacan, "Güce, haksızlığa, adaletsizliğe, şımarıklığa, yobazlığa, din ticaretine asla boyun eğmedim eğmeyeceğim. Biat etmedim, etmeyeceğim." dedi.

Barotürk'ün haberine göre, 'Avukatlar Platformu' adı altında bir grup avukatın kendisini istifaya davet ettiğini belirten Av. Fevzi Kayacan, "Baroyu açıklamalarımla yıprattığım iddiasıyla 'Avukatlar Platformu' adı altında bir grup meslektaşım beni istifaya çağırmaktadırlar. Baronun giriş kapısında açıklama yapacaklarmış. Yapsınlar, saygı duyuyorum. Ama çağrılarına maalesef olumlu cevap veremeyeceğim." dedi.

"Genel Kurul'la geldim, Genel Kurul'la giderim. Koltuk meraklısı hiç olmadım ama istifa edeceksem dahi buna ben karar veririm." diyen Av. Kayacan, "Beni istifaya davet edenler bilsinler ki; hakkın ve hakikatin yanında olmaya korkusuzca devam edeceğim. Güce, haksızlığa, adaletsizliğe, şımarıklığa, yobazlığa, din ticaretine asla boyun eğmedim eğmeyeceğim. biat etmedim, etmeyeceğim." ifadelerini kullandı.

SUSMAYACAĞIM, EFENDİLERİ BÖYLE BİLSİNLER

Son dönemde Türkiye'de yaşanan hukuksuzluklara; "Ülkemde maalesef kurumlar alt üst edildi. Kör olmayan herkes bunu görüyor. Bir tek barolar kaldı hakkı dillendiren. Onlar da susturulmak isteniyor." sözleriyle tepki gösteren Konya Barosu Başkanı, "Susmayacağım. İnsan haklarını, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, adaleti, hakkaniyeti her türlü iftira ve tehditlere rağmen her zamankinden daha çok dillendirecek ve sahip çıkacağım. Ne pahasına olursa olsun. Efendileri bunu böyle bilsinler." diye konuştu.