Konya'da dün avukatlara yönelik yapılan algı operasyonunda Avukat Memduh Oğuz, Avukat Mehmet Şimşek, Avukat Ahmet Bal ve Memduh Oğuz'un özel kalemi Nehir P. gözaltına alınmıştı. Avukatlardan Mehmet Şimşek ve Ahmet Bal dün gece polis ifadesinden sonra serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan avukatlardan Mehmet Şimşek ve Ahmet Bal, Oğuz Hukuk Bürosu'nda basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Mehmet Şimşek, "Dünden itibaren büromuz, şahsım, Av. Memduh Oğuz, Av. Ahmet Bal ve çalışma arkadaşlarımız yeni bir algı operasyonuna tabi tutuluyoruz." dedi.

'GÖZALTILAR HUKUKSUZ'

Avukat Şimşek, hukuksuz gözaltı ve arama kararlarının 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verildiğini vurgulayarak şunları söyledi: "Büromuz yöneticisi Av.Memduh Oğuz 10/05/2015 Tarihinde kendisine herhangi bir mahkeme veya savcılık kararı tebliğ edilmeksizin Konya Havalanında gözaltına alınmıştır. Akabinde dün 11/05/2015 tarihinde Konya 1. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından ev işyerlerimiz hakkında arama –el koyma kararı verilmiştir. Karar dün saat: 13:30’dan itibaren birlikte çalıştığımız Avukatlık Bürosunda ve ev adreslerimizde hukuksuz bir şekilde bu karar uygulanmaya başlanmıştır. Bu karar uygulanırken yine Hakimlik tarafından verilen ek bir karar ile ben ve Av. Ahmet Bal ile ilgili olarak da gözaltı işlemi yapılmıştır."

GİZLİLİK KARARINA RAĞMEN KONHABER.COM OPERASYONU İKİ SAAT ÖNCEDEN DUYURDU

Gözaltına alınan avukatların ev ve işyerlerinde arama işlemi başlamadan iki saat öncesinde Konhaber.com adlı haber sitesinde arama yapılmış gibi haber yapıldığını vurgulayan Şimşek şunları söyledi: "Dün henüz arama ve el koyma kararı uygulanmaya başlanmadan, yaklaşık 2 saat önce Konhaber isimli haber sitesinde saat 11.00’de Av. Memduh Oğuz’un ev ve işyerlerinin arandığı konusunda haber yapılmıştır. Bu süreçte dosya ile ilgili gizlilik ve kısıtlılık kararı olması nedeniyle Avukat meslektaşlarımız dahi dosya ile ilgili bilgi alamamıştır. Ancak söz konusu haber sitesinin karar icra edilmeye başlanmadan 2 saat önce bu konuyu yanlı biçimde haber yapması manidardır."

'AVUKAT ŞAMİL ŞENALP'İN İFTİRASI ÜZERİNE OPERASYON YAPILDI'

Avukat Şimşek, gözaltı ve arama kararlarının, Konya Barosuna kayıtlı Avukat Mehmet Şamil Şenalp'in savcılığa iftiralayıcı tarzda beyanları üzerine yapıldığını açıkladı. Dosyada, yalnızca bu avukatın iftira ve iddialarının bulunduğunu aktaran Avukat Şimşek daha sonra şunları söyledi: "Arama –El Koyma Kararında ismi geçen Konya Barosuna kayıtlı Av. Mehmet Şamil Şenalp; bizi suçlayıcı ve iftira edici tarzda beyanlarda bulunmuş, Sayın Savcılık ve Hakimlik de bu beyanlara itibar ederek hakkımızda arama, inceleme ve el koyma kararı alarak akabinde de gözaltı işlemlerini uygulamıştır. Daha sonra benim ve Av. Ahmet Bal’ın ifadelerimiz alındıktan sonra bu hukuksuz karardan geri dönülerek dün gece saat 02.00 sıralarında serbest bırakma kararı verilmiştir."

'HUKUKSUZLUKLARIN HESABI HUKUK ÇERÇEVESİNDE SORULACAKTIR'

Av. Memduh Oğuz'un hala gözaltında olduğuna değinen Mehmet Şimşek, "Bütün bu işlemler açıkça hukuka aykırıdır. Elbette bu topraklarda hukuka geri dönülecektir. Bu yapılanların hukuk çerçevesinde tek tek hesabının sorulacağının kamuoyunca bilinmesini istiyoruz."

'İFTİRACI AVUKAT ŞENALP HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

Avukat Mehmet Şamil Şenalp'in iftiraları üzerine gerçekleştirilen arama, gözaltı ve el koyma işlemlerinin yapıldığını vurgulayan Şimşek, "Ayrıca Av. Mehmet Şamil Şenalp hakkında iftira ve suç uydurma suçlarından dolayı Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır. Yine meslek ahlak ve etiği ile insani değerleri hiçe sayarak, gerçeğe aykırı beyanda bulunan bu avukat hakkında Konya Barosuna ve Barolar Birliğine de gerekli şikayetler yapılarak, tazminat davaları da açılacaktır." dedi.

'GİZLİLİK KARARI KALKTIĞINDA DOSYANIN BOŞ OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ'

Avukat şimşek, dosyada gizlilik kararı olduğu için dosya içeriğinden bahsedemeyeceklerini, ancak dosyanın tamamen iftiralardan ibaret olduğunu dile getirerek şunları söyledi: "İçi boş bir dosya ve tamamen iftiradan ibaret. Bir kaç şahsın karalayıcı iftiraları dikkate alınarak yapılmış bir soruşturma. Soruşturma dosyası ile alakalı gizlilik kararı var. İçerik ve ayrıntı paylaşamıyoruz. Gizlilik kararı kalktıktan sonra detayları paylaşacağım ve bu dosyanın ne kadar boş bir dosya olduğu görülecek. Paralel iddiaları safsata ve kesinlikle kabul etmiyoruz."