Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle Konya -Ankara ve Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri iptal edildi. YHT seferlerinin iptal edilmesiyle yüzlerce yolcu mağdur olurken çok sayıda vatandaş otobüslerle Ankara'ya gitti.

Ankara'ya göz ameliyatı olmak için eşi ile birlikte yola çıktığını söyleyen ve YHT'den 11.10 bileti alan Tahsin Birgin, "Göz ameliyatım nedeniyle randevum vardı ve randevuma gidemedim. Mutlaka gitmem gerekiyordu, gözden ameliyat olacaktım. Doktorumla görüştüm, randevum haftaya pazartesi güne ertelendi." dedi.

'HERHALDE BÜTÜN TRAFOLARA KEDİ GİRDİ'

Gaziantep'ten Konya'ya konfeksiyon pazarlamak için geldiğini ve Ankara'ya YHT gitmek için Konya Gar'ına gelen Zeynal Ateş şunları söyledi: "Yaklaşık 2 saatten beri burada bekliyorum. Enerji Bakanı, seçimlerde yaşanan elektrik kesintisi sonrası 'Trafoya kedi girdi' demişti. Heralde Türkiye'deki tüm trafolara kedi girdi. Türkiye genelinde böyle bir elektrik kesintisi normal değil. Türkiye genelinde bu kadar elektrik kesintisi, bütün memleketi bir trafoya bağlamak normal değildir. Biletimizi iptal ettirip ücretimizi geri aldık. Otobüs firmasından bilet aldık. Bir buçuk saatlik yolumuzu 4 saatte gideceğiz."

'ANKARA - TRABZON UÇAĞINA YETİŞMEM LAZIM'

Konya'da Hukuk Fakültesi öğrencisi olan Neslihan Çıtlak, Ankara - Trabzon uçağına yetişmeye çalıştığını söyledi. Saat 13.40 treniyle Konya'dan Ankara'ya gitmeyi planladığını ancak trenin iptal olduğunu aktaran Çıtlak ".Yemek yiyordum, 40 dakika kala trenimizin iptal olduğu şeklinde mesaj geldi. Hemen kalkıp geldim. Bavulum emanetteydi, acaba elektrik kesintisi nedeniyle alabilecek miyim diye endişelendim. Ankara'dan Trabzon'a uçağım var. Yetişebilecek miyim bilmiyorum." dedi.