Konya’da, Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslüman Türklere yaptığı baskıları kınamak için protesto yürüyüşü düzenlendi. Konyaspor taraftar grubu Nalçacılar’ın organize ettiği yürüyüşe taraftarlar ve birçok vatandaş katıldı.

Ellerinde Uygur Türklerini temsil eden bayraklarla yürüyüşe geçen grup, Kent Meydanı’ndan Anıt Meydanı’na kadar yürüdü. Nalçacılar grubu adına basın açıklaması yapan Süleyman İnce, Çin’in Dogu Türkistan’da yaptığı vahşeti kınadıklarını belirterek şunları söyledi: "Zulmün baş mimarı Kızıl Çin’i ve bu vahşete sessiz kalarak bu suça ortak olanları lanetliyoruz. Ramazan ayında din ve soy kardeşimiz Uygur Türklerinin acılarını görmezden gelerek çizdikler, pembe tabloların hayalleri içerisinde milletimizi de bu senaryolarla uyutmaya çalışanları lanetliyoruz."

BAYRAK YANMADI

Grup adına yapılan konuşmanın ardından Çin bayrağını yakma girişiminde bulunuldu. Protestocu gruptan 4 kişi, çakmaklarını çıkarıp Çin bayrağını yakmaya çalıştı. Uzun çabalara rağmen bayrak alev almadı. Bunun üzerine grup temsilcileri, "Çakmaklar da herhalde Çin malı, bayrağı yakmıyor. Biz yakmış kabul ediyoruz." dedi. Daha sonra grup olaysız bir şekilde ayrıldı.