IŞİD’e yönelik Konya merkezli Ankara ve Manisa’da yapılan operasyonda 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan F.K. isimli kadının canlı bomba olduğu ileri sürüldü.

IŞİD’in canlı bombalarından biri olduğu iddia edilen F.K. isimli bir kadın bugün yapılan operasyonda gözaltına alındı. Sabah yapılan operasyonda gözaltına alınanların IŞİD’e terörist ve lojistik destek sağladığı belirtildi. Öte yandan IŞİD’in Türkiye’deki lideri olduğu belirtilen ve dün İstanbul’da gözaltına alınan 'Ebu Hanzala' kod adlı Halis Bayancuk'un sık sık Konya’ya gelip örgüte ait mescit ve medreselerde dini sohbetler yaptığı ifade edildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, 11 gün aradan sonra IŞİD’e karşı Konya’da ikinci bir operasyon düzenledi. Daha önce yapılan operasyonda 7 kişi terör örgütüne militan ve lojistik destek sağladıkları iddiasıyla tutuklanmıştı. Bu sabah yapılan ikinci operasyonda ise 1’i Manisa’da olmak üzere 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan birinin kadın olduğu ve canlı bomba olarak arandığı öğrenildi.

EYLEM PLANI YAPAN F.K. DA GÖZALTINDA

Canlı bomba olduğu iddia edilen kadın F.K.’nın iki kardeşinin Suriye’deki çatışmalarda öldüğü ve bunun intikamını almak için eylem planı yaptığı öne sürüldü. Teknik takibe takılan F.K.’nın canlı bomba olarak eylem yapacağı yönünde telefon görüşmesi tespit edildi.