Konya Meram'da bir eve giren silahlı kişiler, evde bulunan aynı aileden 7 kişiyi öldürdü. Saldırganlar evi ateşe vererek kaçtı. Polis olayla ilgili mahalle sakinlerinin ifadesine başvururken, cinayetleri işleyen şahısların yakalanması için çalışma başlatıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "2 aile arasında 11 yıldır devam eden bir husumet söz konusu. Bundan 4-5 ay önce tartışma söz konusu olmuş. Bunların hepsi hem güvenlik güçlerimize hem de adalete intikal etmiş. Ondan önce de çeşitli tartışmalar söz konusu olmuş" dedi.

Olay, ikindi saatlerinde Konya’nın Meram ilçesi Hasanköy Caddesi, Özşahin Sokak’taki bir evde meydana geldi.

Eve giren silahlı kişiler, evde bulunan 7 kişiyi öldürdü. Silahlı saldırıyı gerçekleştiren şahıslar evi de ateşe verip kaçtı.

Vatandaşların ihbarı ile olay yerine kısa sürede çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Sosyal medyada ortalığı karıştırmak isteyen çok sayıd akişi katledilenlerin Kürt oldukları için öldürüldüğünü yazdı. Bu çirkin iddialara İçişleri Bakanı Süleyman Soylu cevap verdi.

SALDIRGAN HUSUMETLİ KOMŞU ÇIKTI

Evde çıkan yangın söndürülürken ev içinde silahla vurularak öldürülmüş olarak Yaşar Dedeoğlu, Barış Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu ve Sibel Dedeoğlu’nun cesetleri bulundu. Dedeoğlu ailesine saldırıyı daha önce aralarında husumet bulunan komşuları tarafından yapıldığı öğrenildi.

Polis olayla ilgili mahalle sakinlerinin ifadesine başvururken cinayetleri işleyen şahısların yakalanması için çalışma başlattı.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ İNCELEME YAPTI

Konya Valisi Vahdettin Özkan ile İl Emniyet Müdürü Engin Dinç de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konya Valiliği’nden saldırıyla ilgili açıklama yapıldı. Valiliğin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

* 30.07.2021 günü saat 19:00 sularında Meram ilçemizde meydana gelen elim olayda, maalesef aynı aileden 7 kişi silahla öldürülmüştür. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum.

* Olay ile ilgili soruşturma tüm imkanlar seferber edilerek çok yönlü olarak devam etmektedir. En yakın zamanda olayın failleri yakalanarak adalete teslim edilecektir.

SOYLU: 11 YILDIR DEVAM EDEN BİR HUSUMET SÖZ KONUSU

Konya'da yaşanan olaya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yangın felaketlerinin sürdüğü Antalya'dan açıklamalarda bulundu.

“Konya'daki bu katliam, bu menfur saldırı, alçak tertip, istismar edilmeye çalışılmaktadır” diyen Soylu, “Bunun Türk-Kürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafı söz konusu değildir. Bunu bu meseleye çekmek, bu saldırı kadar tehlikelidir. Bu saldırı kadar hem kınanacak hem de alçak bir değerlendirme olarak nitelendirilecek bir anlayıştır. Bu memleketin kardeşliğiyle kimse uğraşmasın” ifadelerini kullandı.

Yaşanan olaya ilişkin bilgiler veren Soylu, iki ailenin arasında 2010 yılına dayanan bir husumet olduğunu belirterek, “2010 yılında bugünkü eylemi gerçekleştirenin yine bir hadisesi söz konusu. 11 yıldır devam eden bir şey. Ne kadar bir cinnet hali ve sapkın bir anlayış ki 11 yıldır bu husumet her halle devam ediyor. Orada kadınlara, insanlara silah çekilmiş. Anlaşılan insanlıktan çıkmış bir davranış şekli. Bundan 4-5 ay önce tartışma söz konusu olmuş. Bunların hepsi hem güvenlik güçlerimize hem de adalete intikal etmiş. Ondan önce de çeşitli tartışmalar söz konusu olmuş” diye konuştu.