Konya Barosu avukatlarından Memduh Oğuz, Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerekçesiz gözaltına alındı. İstanbul'a gitmek için 10 Mayıs Pazar akşamı saat 22.00 sularında havaalanında uçuş saatini beklediği sırada gözaltına alınan Av. Memduh Oğuz'un hangi gerekçeyle gözaltına alındığı henüz açıklanmadı.

Gece boyunca Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan Av. Memduh Oğuz'un avukatlarıyla görüşmesine izin verilmezken, emniyet; Oğuz'u savunması için Konya Barosu'ndan bir avukat tahsis edilmesini istedi. Yaklaşık 14 saat emniyette hakim kararı olmadan gözaltında tutulan Memduh Oğuz'un merkez Selçuklu İlçesi'nde bulunan hukuk bürosu, bugün saat 13.00 sularında polis tarafından Sulh Ceza Hakimliği kararıyla arandı. Konya Adliyesinden bir cumhuriyet savcısı ve Emniyet Müdür Yardımcısı Sadettin Aksoy eşliğinde yapılan aramaya Bilişim Suçlarıyla Mücadele ile KOM Şubesinden 30'a yakın resmi ve sivil polis katıldı. Polis, Av. Memduh Oğuz'un hukuk bürosundaki bilgisayar kasalarına ve evraklara el koydu.

Av. Memduh Oğuz'un sahibi olduğu hukuk bürosu yetkilileri ve avukatları, gözaltı işleminin hiçbir gerekçe gösterilmeden yapıldığını belirterek, Oğuz'un kendi avukatını seçmesine bile izin verilmediğini ileri sürdü. Gece boyu Emniyet Müdürlüğü'nden gözaltı kararı ve işlemi hakkında bilgi almaya çalıştıklarını ancak emniyetten adeta kovulduklarını belirten avukat Mehmet Şimşek, Av. Oğuz'un kendileriyle değil Konya Barosu'ndan görevlendirilen bir avukatla görüştürüldüğünü ileri sürdü. Memduh Oğuz'un hukuk bürosu ortaklarından Avukat Mehmet Şimşek, yerel basında çıkan 'kaçarken yakalandı' şeklindeki haberlerin kin, nefret, haset duygularıyla yapılmış yalan ve iftira haberler olduğunu söyledi. Şimşek, "Memduh Oğuz Amerika Birleşik Devletleri'nde okuyan oğlunun mezuniyet törenine gitmeye hazırlanıyordu. THY'den gidiş dönüş bilet aldı. Memduh Oğuz'un kaçması için ortada hiçbir sebep yok. Ortada, zift medyasına dahil yerel basının servis ettiği, savcıların hakimlerin bile söylemeye çekindiği, kanunlarımızda suç olarak belirtilmeyen 'paralel safsatası'ndan başka bir isnat yok." dedi.

Konya'nın tanınmış avukatlarından Memduh Oğuz'un sahibi olduğu hukuk bürosu avukatlarının, gözaltı kararına itiraz ettikleri ancak bu itirazın kabul edilmediği öğrenildi.

Bir dönem Konyaspor'un basın sözcülüğünü yapan Memduh Oğuz, uzun yıllar Türkiye Futbol Federasyonu Yüksek Disiplin Kurulu üyeliği de yaptı. Memduh Oğuz, Ağustos 2006'da Konya'da trafik kazasına karışan dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan'ın avukatlığını da üstlenmişti.