Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde 14 gün önce PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan 23 yaşındaki Uzman Onbaşı Mustafa Kemal Özata tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybederek şehit oldu. Şehit haberinin alınmasıyla birlikte Özata'nın Konya’nın merkez Selçuklu ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Şehidin evinin önüne taziye çadırları kurulurken şehit yakınları ve komşuları taziye ziyaretlerine gelmeye başladı. Şehit haberinin alınmasıyla birlikte evine büyük Türk Bayrağı asıldı. Şehidin komşuları ve mahalle halkı da evlerinin pencere ve balkonlarını Türk Bayraklarıyla donattı.

Şehidin babası Mehmet ve annesi Cennet Özata'nın oğullarının tedavi süreci nedeniyle GATA'da bulundukları öğrenildi. Şehit Özata'nın vatani görevini tamamladıktan sonra sözleşmeli olarak 1 yıl önce Uzman Onbaşı olarak göreve başladığı belirtildi.

AYNI ÇATIŞMADA HEMŞEHRİSİ DE ŞEHİD OLMUŞTU

Dağlıca’da 14 Ağustos’ta güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında yaşanan çatışmada 3 asker şehit oldu, 2'si ağır 6 asker de yaralanmıştı. Çatışmada şehit olan Konyalı Astsubay Üstçavuş Dursun Taştiken, Konyanın Doğanhisar ilçesi Deştiğin Mahallesi’nde son yolculuğuna uğurlanmıştı.