AK Parti döneminde aldığı ihaleler ve sahip olduğu basın kuruluşlarıyla sık sık gündeme gelen Ethem Sancak’ın, “Kayserililer para yoksa gitmezler veya Konyalılar gibi 360 derece dönmezler." sözü yargıya taşındı. Ege Bölgesi Konyalılar Vakfı eski Başkanı, 2011 seçiminde AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Vasfi Çakıroğlu, Sancak hakkında "aleni hakaret" suçlamasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Sancak’ın, Rize Güneysu’da başkanlık sistemi üzerine yaptığı konuşmada sarfettiği bu sözle basın huzurunda aleni olarak Konyalılara hakaret ettiğini savunan Çakıroğlu, “Sancak’ın Konyalılara karşı küçük düşürücü, aşağılayıcı, güvenilirliğini zedeleyici, basın huzurunda aleni hakareti şahsımı ve camiamızı derinden üzmüştür. Kamuoyunda Konyalıların itibarı ile oynanmıştır.” dedi. Ethem Sancak’ın, medya patronu ve tanınır olması sebebiyle hakaret içerikli açıklamalarının yurt genelinde yazılı ve görüntül basında geniş şekilde yer aldığını da ifade eden Çakıroğlu, “Camianın itibarı ciddi zedelemiştir. Sunulu nedenlerle şüpheli, TCK madde 125 uyarınca alenen hakaret suçunu işlemiş olup hakkında soruşturma başlatılması ve kamu davası açılması için sayın savcılığınıza başvurma zorunluluğu doğmuştur.” talebinde bulunarak, Sancak hakkında soruşturma başlatılarak kamu davası açılmasını talep etti.

Suç duyurusuyla ilgili bir basın açıklaması da yapan Çakıroğlu, “Türkiye’nin her zamankinden daha fazla birlik beraberlik, hoşgörü ve barışa ihtiyacı olduğu bir dönemde, medya patronu ve işadamı olarak kullandığı ifadeler Konyalıları ciddi rahatsız etmiştir. Ekonomik güç sahibi olmak, medya patronu olmak Ethem Sancak’a, Konyalılara hakaret etme özgürlüğü, ayrıcalığı, üstünlüğü vermez. Tüm Konyalıların, sessiz kalmak yerine bireysel suç duyurusunda bulunması, demokrasi ve duyarlı vatandaşlık görevinin gereğidir. Sessiz, duyarsız kalındığı müddetçe bugün Konyalılara, Kayserililere hakaret edenler, yarın tüm illere, Türkiye’ye hakaret etme cesaret ve cüretini göstereceklerdir.” dedi. Çakıroğlu, kamuoyu huzurunda Sancak’tan özür beklediklerini sözlerine ekledi.

KONFED BAŞKANI AYDOĞAN: KONYALILAR 360 DERECE YOLDAN ÇIKMIŞLARI DÖNDÜRÜR

Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu (KONFED) Genel Başkanı Mehmet Aydoğan da Ethem Sancak’ın sözlerine, “Sayın Ethem Sancak, Konyalılar 360 derece dönmez, 360 derece yoldan çıkmışları döndürür, doğru yola getirir. Ağzından çıkanı kulağın duysun. Biz hiçbir zaman yolumuzdan dönmeyiz, yoldan çıkanı döndürür, doğru yola sokarız. Kayseriliyle, Konyalıyla uğraşacağına TMSF'den aldığın BMC'nin borçlarını devlete ödetip de rantını kendin elde etme. TMSF'den aldığın BMC'nin borçlarını kendin öde, ondan sonra Konyalıya ve Kayseriliye laf at.” şeklinde cevap verdi.