Konya’da Alaaddin ile Adliye arasında yapılan yeni tramvay hattı açılışı yapılmadan ikinci kez tadilata girdi. Yapımı tamamlanan ve test sürüşleri başlayan hattın Mevlana Caddesi’nden geçen kısımda birkaç gündür iş makineleriyle çalışmalar yapılıyor.

Bu yıl içerisinde tamamlanması planlanan ve yaklaşık 7 kilometrelik Alaaddin-Adliye yeni tramvay hattı henüz açılmadan ikinci kez tadilata girdi. Yapımının tamamlanmasının ardından yaklaşık bir ay önce tadilata alınan hatta geçtiğimiz günlerde test sürüşleri başlamıştı. Test sürüşlerinin ardından hattın Mevlana caddesi üzerindeki bölümünde yeniden onarım çalışmaları başladığı görüldü.

Birkaç gün önce yeniden tadilata alınan hattın etrafına demir bariyerler çekilip iş makineleri getirildi. İşçilerin buradaki çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında yapım hataları nedeniyle bazı kısımları sökülmüş bunun yanı sıra hattın altyapısını sağlayan borular ve parkeler sökülüp yeniden yapılmıştı.

Konya'da şehir merkezi ile Adalet Sarayı arasında yapılan 7 kilometrelik tramvay hattı güzergahı Alaaddin Bulvarı'ndan başlayarak Mevlana Caddesi, Aslanlı Kışla Caddesi ve Yenice Mezbaha Caddesi olarak belirlenmişti. Caddelerin orta refüjlerinden geçirilen hat nedeniyle refüjlerde bulunan çeşitli büyüklüklerde binlerce ağaç Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ortadan kaldırılmıştı.