Yaklaşık 2 milyon öğrencinin katıldığı YGS sınav sonuçları dün açıklandı. Özel Merve Güventaş Fen Lisesi öğrencisi Ceren Bayezit YGS1 ve YGS6 puan türlerinde Konya birinciliğini elde etti. Başarısında öğretmenlerinin ve ailesinin katkısının çok büyük olduğunu anlatan Bayezit, önünde daha önemli bir sınav daha olduğunu ve rehavete kapılmadan çalışmaya devam edeceğini anlatıyor.

Hacettepe Tıp Fakültesi’nde okumak istediğini anlatan Ceren Bayezit, sınavda 4 yıllık lisenin tüm konularından sorumlu oldukları için çok uzun ve yorucu bir süreç yaşadıklarını dile getirdi. Bu yüzden lise birinci sınıftan itibaren planlı ve programlı çalışmak gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: “Bazı şeylerden fedakarlık etmek ve bilinçli olmak gerekiyor. YGS ve YLS’de 4 yıldan da sorumluyuz. Bu yüzden konu hakimiyeti çok önemli. Bunun için çok tekrar yapmak ve çok soru çözmek lazım. Zaten hocalarımız çok yönlendiriyor sağ olsunlar. Ailemiz de çok destek oluyor.” dedi.

‘ÖĞRETMENLERİMİZİN MANEVİ VE PSİKOLOJİK DESTEĞİ DE OLDU’

Başarısında öğretmenlerinin psikolojik ve manevi desteklerinin de çok önemli olduğunun altını çizen Bayezit şunları söyledi: “Öğretmenlerimizin bize manevi anlamdaki psikolojik destekleri de çok katkısı oldu. Özellikle kız öğrenciler için bu çok önemlidir. Her açıdan her şeyimizi paylaşabileceğimiz öğretmenlerimiz vardı. Her konuda destek oluyorlar. Ailenizle konuşur gibi konuşabildiğimiz öğretmenlerimiz var.”

'TELEVİZYON DA İZLEDİM, SİNEMAYA DA GİTTİM'

Tüm zamanını sınava hazırlanarak geçirmediğini de söyleyen başarılı öğrenci, “Sadece sınava çalışan biri değilim. Her türlü sosyal etkinliği yapıyoruz ailemizle. Sinemaya da gidiyorum, annemle alışverişe de. Arada sırada tiyatroya da giderim, sürekli gezerim. Çok televizyon da izleyen biriyim. Hiçbir zaman şu kadar ders çalıştım diyemem ve bu doğru değil. Herkes için değişir bu. Önemli olan kendimizi tanımak ve neye ihtiyacımız olduğunu bilmek. Tabi ki çok çalıştım, düzenli çalıştım, ama içimden geldiği gibi hareket ettim.” dedi.

Güventaş Fen Lisesi Okul Müdürü Ahmet Demirtaş, Konya 1’ncisi ve Türkiye 46’ncısı olan öğrencisini tebrik ederek şunları söyledi: “Bu başarıda öğrencimizin azim ve kararlılıkla çalışmasının etkisi olduğu kadar, kendini eğitime adamış genç, fedakar ve müstakil öğretmen kadrosu, öğrenciye birebir rehberlik hizmetini veren danışmanlık sistemi, her öğrencinin seviyesine uygun ders görme imkanı, başarıyı yüzde yüz etkileyen özgün dokümanlar, aile- okul ve öğrenci işbirliğinin önemini bir kez daha göstermiştir.” dedi.