Anamur'a bağlı Gercebahşiş Köyü'nde geçen 23 Mart'ta meydana gelen olayda, 1 çocuk babası tarım işçisi Hüseyin Balta, babası Mustafa Balta ile birlikte yakınlarının muz bahçesinde 20 lira yevmiyeyle çalışmaya başladı.

Çapa motoru ile bahçeyi süren Hüseyin Balta, geri vitese aldığı aletin kontrolünü kaybedince altında kaldı. Bacakları iş makinesine sıkışan Hüseyin Balta, yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından çapa motorunun sökülen bıçaklarıyla birlikte Antalya'nın Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Balta, burada yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle olaydan 7 saat sonra Adana'daki Özel Ortadoğu Hastanesi'ne getirildi. Hemen ameliyata alınan Balta'nın bacaklarının üst kısmına sıkışan çapa motorunun bıçakları da buraya çağrılan Adana Büyükşehir Belediyesi CANKUR ekiplerinin yardımıyla çıkarıldı. Ardından da ameliyat edilen Balta'nın sadece deri ve kasların tuttuğu 2 bacağı, 7 saat süren mikro cerrahi operasyonunun ardından yerine dikildi.

ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Ameliyattan 2 gün sonra kendine gelen Hüseyin Balta, olay sonrası iş makinesinin bıçaklarının sökülmesi sırasında çok zor anlar yaşadığını anlattı. Balta, "Babam koşup iş makinesini kapatınca ölmekten kurtuldum. Ancak bacaklarıma saplanan bıçaklardan bir türlü kurtulamadım. Aletlerle bıçakları sökemeyince gelen demircinin yardımıyla bıçaklar yerinden çıkarıldı. Gazipaşa'da hastaneye götürüldüğümde bana kan grubumu sordular. Başka bir şey hatırlamıyorum. Ameliyat sonrası uyandığımda bacaklarımı yerinde görünce çok sevindim. Beni kurtaran herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Ameliyatın başarılı geçtiğini kaydeden Dr. Muhsin Dursun ise bacakları yerine mikro cerrahi yöntemi ile diktiklerini söyledi. Olaydan kısa bir süre sonra haberdar olduklarını ve ilk andan itibaren hastanın durumunu takip etmeye başladıklarını belirten Dr. Dursun, "Hasta geldiğinde bacaklardan biri dizinin üstünden, diğeri ise diz üstü ve altından kopmuştu. Sadece deri ve kasların bir bölümü tutuyordu. Uzun ve başarılı geçen ameliyatın ardından hastanın 2 bacağı da yerine dikildi. 1 yıl sonra normal olarak yürüyebilecek hale gelecek" diye konuştu.