Edirne’de bir inşaatın bekçi köpeğini pompalı tüfekle öldüren Y. U. isimli şahıs, köpeğin olaydan önce kendisini ısırdığını, bundan dolayı köpeği vurduğunu iddia etti.

Olay, dün sabah saatlerinde Kıyık Caddesi çıkışında meydana gelmişti. Bir iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıyan görüntülerde bir inşaatın girişine motosikletiyle yaklaşan bir kişi, şantiyenin girişine yönelen bekçi köpeğini pompalı tüfekle ateş ederek öldürmüştü. Silahlı saldırı sonucu köpek yere yığılırken, saldırgan ise yerdeki kovanları topladıktan sonra motosikletle olay yerinden uzaklaşmıştı.

Köpeğin vahşice öldürülmesi olayına toplumun her kesimden tepki yağdı. Bunun üzerine harekete geçen hayvanseverler, emniyetten şahsın bir an önce bulunmasını istedi.

Olayın medyaya yansıması üzerine harekete geçen Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, motosikletin geçtiği güzergahı takip ederek, şahsın ikametini tespit etti.
Gözaltına alınan Y. U. isimli şahıs, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Cumhuriyet Polis Merkezi’ne getirildi.

İfadesi alınan şahıs, polis merkezinden çıkışta olayın ayrıntılarını anlattı. İki yıldan bu yana bölgede geri dönüşüm maddeleri topladığını belirten Y. U., olayın yaşandığı gün oğluyla birlikte öldürdüğü köpeğin saldırısına uğradığını iddia etti.

Kendisini sağ kalçasından ısırarak yaralayan köpeğin daha sonra oğluna yöneldiğini öne süren Y. U., “Şu anda yaralıyım. Aşı kartları elimdedir. Beni ısırdı, 11 yaşındaki oğluma yöneldi. Onu parçalayacaktı. Bu köpeğin tasması, aşısı, hiçbir şeyi yok. Defalarca söylememe rağmen bunu bağlamadılar.” dedi.

Daha önce de 3-4 defa bu köpeğin saldırısına uğradığını ileri süren Y. U., şunları söyledi: “Bu köpek bizim canımıza kast etti. Öfkeme yenik düştüm. Oruçluydum onu vurduğumda. Beni iki türlü günaha soktu bu mübarek Ramazan gününde. Benim de hayvanlarım var. Tabii ki pişmanım, günah sahibi oldum. Ama onlar da pişman olsun. Onlardan da şikâyetçi olacağım. Kalçamdan daldı, ısırdı. Diş izleri halen duruyor."

Af tüfeğini nasıl temin ettiğini anlatan Y. U., “Motosikleti de oğlum kullanıyordu. Tüfek, rahmetli oğluma aitti. İnternetten satın almıştı. Av merakı vardı oğlumda. Tüfek ona aitti. Zaten kullanmasını da bilmiyorum. Tetiğe bastım ateş aldı. Ben de kendilerinden davacı ve şikâyetçiyim. Ben de yaralıyım. Feci bir şekilde beni ısırdı. Aynı gün içerisinde bu olay oldu. Defalarca onları uyardım. Yüzüme karşı yalan söyledi. Bağlayacağını söyledi.” diye konuştu.