Bursa’nın göbeğinde bir ahıra giren kimliği belirsiz kişiler, kapıdaki köpeği zehirleyip öldürdükten sonra 65 koyunu çaldı. Başka bir odada bulunan 25 kuzu ise annesiz kaldı. Sahibi, kuzuları biberonla beslemeye çalışıyor.

Olay Yıldırım ilçesi, Hacivat Mahallesi'nde, Mehmet ile Zezi Demir çiftinin 28 yıldır çocuklarıyla birlikte yaşadığı bölgede meydana geldi. Saat 01.00 ile 05.00 arasında, Erzurum’dan gelen misafirlerin yanına gittikleri sırada ahıra giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, önce kapının önündeki köpeği zehirleyip kenara attı. Ardından ahırın pencere demirlerini söktü, saman balyalarını önüne yığarak koyunlar için rampa yaptı. Pencerenin önüne çektikleri kamyona, 65 koyunu yükleyip kaçtılar. 25 kuzu ise başka odada olduğu için kurtuldu.

'ÇOLUK ÇOCUĞUMUZUN RIZKINI ÇALDILAR'

Kuzuları biberonla beslemeye oğul Mustafa Demir, 28 yıldır aynı mahallede ikamet ettiklerini, annesi, babası, eşi, 6 kardeşi ve 4 çocuğunun bu hayvanlar sayesinde ekmek yediğini dile getirdi. Yakın çevre yolunda iki mobese kamerası olduğunu belirten Demir, kamyonetin mutlaka tespit edildiğini belirterek, bulunmasını istedi. Demir, yaşadıkları üzüntüyü şu sözlerle dile getirdi: “126 hayvanım vardı, 65’ini götürdüler. 25 tane kuzumun annesini götürdüler. Annesiz kaldı kuzularım. 46 bin TL zararım var. Bu benim yemeden içmeden, çoluk çocuğumun rızkı ile arttırıp yaptığım mallar. İki işte çalışıyorum. İşten gelip gece sabaha kadar bu pisliğin içinde babamla beraber hayvanlara bakıyorum. Yani onlar benim hayatımı çaldı, çoluk çocuğumun rızkını çaldı, hayallerimizi çaldı.”

Kuzuların ölmemesi için biberon ve marketten süt aldıklarını anlatan Demir, “Komşulardan, ineklerin sütünden getirdik, beslemeye çalışıyoruz. İki tanesi zaten yere yığılıyor. Bu kuzular eğer diğerleriyle birlikte ot yerlerse yaşarlar, yoksa 10-15 gün yaşarlar, onlar da telef olurlar.” diye konuştu. 65 yaşındaki Mehmet Demir ise, “Gece gündüz ben bunun içindeydim. Fakir adamım, yaşlıyım. Devletin kolu uzundur, arasın bulsun bunları. Bu hırsızları ne yaparsa yapsın.” dedi.