Antalya'nın Manavgat ilçesinde köpek ısırması sonra ateşi yükselen genç, ikinci defa hastanenin acil servisine kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, Manavgat'ın Hatıplar mahallesinde 2 gün önce mandırada bağlı olmayan bir köpek Hasan Furkan Kılınç (16) adlı genci sol bacağından ısırarak 5 dişini baldırına geçirdi. Genç, ailesi tarafından Manavgat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Manavgat Devlet Hastanesi acil servisinde doktor tarafından köpeğin ısırdığı yerin temizlenip kanaması durdurulduktan ve kuduz aşısının birincisi yapıldıktan sonra evine gönderilen Hasan Furkan Kılınç, eve geldikten sonra ateş yükselmesi ve kusma şikayetiyle ikinci defa hastaneye kaldırıldı.

Gencin ateş yükselmesinin sebebinin öğrenilmesi için pazartesi günü intaniye (bulaşıcı hastalıklar) bölümüne servis edileceği öğrenildi. Oğlunun köpek ısırılmasıyla ilgili açıklama yapan baba eski BBP Manavgat İlçe Başkanı Ali İhsan Kışınç, evlerinin yanında bulunan mandıraya ait köpeğin Hatıplar mahallesinde 6 ay içinde 5 kişiyi ısırdığını, köpeğin saldırgan olduğu için mahalle sakinleri için tehlike oluşturduğunu söyledi.

Mandıra sahibini köpeği salma hususunda 6 ay içinde çok defa uyardıklarını ve buna mukabil hiç aldırış etmediğini ileri süren Kılınç, "Mandıra önünde salık halde gezen köpek oğlum motosikletiyle yolda geçerken saldırarak sol bacağını ısırdı. Baldırında 5 derin köpek dişi izi var. Köpek ısırır ısırmaz oğlumu hemen hastane götürdüm. Köpeğin ısırdığı yer görevli acil doktor tarafından temizlenerek pansumanı yapıldı. Her ihtimale karşı kuduz aşısının ilki yapıldı. Oğlumu eve götürdük kısa süre dinlendikten sonra bir anda ateşi çıktı ve kusmaya başladı. İkinci defa acile kaldırdık. Doktorlar ateş düşürücülerle ateşini düşürdüler. Kesin bir tanı için pazartesi günü için intaniyeye göndereceklerini söylediler. Ateş yükselmesi ve kusmanın neden olduğu bilinemedi. Köpekle ilgili suç duyurusunda bulundum. Köpek kuduz mu, değil mi bilmiyoruz." diye konuştu.

Oğlunu ısırma sonrası mandıra çalışanları tarafından açıkta gezen köpeğin yakalanarak zincirlediğini belirten Kılınç, köpeğin durumuyla ilgili Manavgat İlçe Gıda Tarım İlçe Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü sorumlularını göreve çağırdığını kaydetti. Köpek ısırması sonrası oğlunun psikolojinin bozulduğunu korkuya bağlı ağladığını ifade eden Kılınç, 2 gündür ailece moral çöküntüsü yaşadıklarını söyledi. Kılınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Köpekle ve sahibiyle ilgili yetkililer göreve davet ediyorum. Açıkta gezen köpeğin başka Hasan Furkan'ları ısırmaması için gerekli tedbirler alınsın. Köpek kuduz mu değil mi biliyoruz. Karantinaya alınması gerekir. Fakat köpek mandıra önünde halen tehlike olarak bekliyor. Hukuki olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağım."

Hatıplar mahallesinde yaşayan Zeliha Daldan, aynı köpeğin 3 ay önce kendisini bacağından ve kolundan ısırdığını belirtti. Köpek ısırmasına bağlı hastanede tedavi gördüğünü anlatan Daldal, 6 ay içinde aynı köpeğin 5 kişiyi ısırdığını, bugüne kadar ise hiç bir kimsenin boşta gezen köpeğe karşı önlem almadığını savundu. Daldal, "Mandıra önündeki yoldan geçmeye korkuyoruz. Köpek çok saldırgan. Çocuklarımızı parçalayacak diye çok korkuyoruz. Yetkililerin bir an önce önlem almasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.