Yozgat’ta sokak köpeğinin saldırısına uğrayan sokak kedisi çareyi kaldırımdaki direğe tırmanmakta buldu. Köpek ise garajın çatısına çıkarak kedinin direkten inmesini bekledi.

Yozgat’ta Bahçeşir Mahallesi'nde sokak köpeğinden kaçan kedi direğe çıkarak kurtuldu. Kedinin peşini bırakmayan köpek, direğin yanındaki bir garajın çatısına çıkarak inmesini bekledi. Bu sırada sokakta oyun oynayan çocuklar, durumu fark etmeleri üzerine köpeği kovalayarak kedinin inmesini bekledi.

Hüseyin Sipahi isimli mahalle sakini, bakkalın önünde otururken tıpkı çizgi filmde Tom ve Jery gibi köpeğin kediyi kovaladığını belirterek, "Kedi köpekten kaçarken birden önündeki direği fark etti ve tırmandı. Köpek ise direğin yanında alçak duran garaj çatısına çıkarak uzun süre kedinin inmesini bekledi. Sonra çocuklar köpeğe taş atarak çatıdan ve sokaktan uzaklaştırdı ve kedinin inmesini bekledi. Uzun süre direkten inmeyince biz de itfaiyeye haber verdik. İtfaiye gelmeden kedi kendiliğinden inerek kaçtı. Çocuklar köpeği kovalamasaydı kedi direkte gecelerdi." dedi.