Bursa'nın Yenişehir ilçesinde 84 köpeğin taşıma sırasında telef olması nedeniyle ilçe halkı sokağa çıkarak tepkisini dile getirdi. Konuşmaların ardından, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Çamönü köyü mevkiinde ölü halde bulunan 84 köpeğin ölümüyle ilgili sorumluların cezalandırılmasını isteyen ilçe halkı, Heykel Meydanı'nda toplanarak Hükümet Konağı'na kadar yürüdü. Pankartlar açarak katliamı kınayan Yenişehirliler, hayvanlara sahip çıkılmasını istedi. Yürüyüşe, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Güngör Hatemoğlu, Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Üyesi Filiz Ayhan, Belediye Meclis Üyesi Ercan Özel, Belediye Meclis üyesi Veteriner Hekim Emre Yürük, Yenişehir halkı ve hayvanseverler katıldı.

Hayvanseverler Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik'ten hayvan barınağı yapmasını ve köpeklerin ihtiyaçlarının karşılanmasını istedi. Belediye Başkanı Çelik ise katliamın Yenişehir ilçesiyle alakası olmadığını, başka bir ilçeden getirilerek kendi sınırlarına bırakıldığını kaydetti. Çelik, hayvan barınağı ile ilgili çalışma yapacaklarını söyledi.

Belediye Meclis üyesi Veteriner Hekim Emre Yürük ise komşu bir ilçenin yaptığı olay nedeniyle Yenişehir'in adının olumsuz anıldığını belirterek, üzüntülerini dile getirdi.

Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Güngör Hatemoğlu da tepkisini şu sözlerle ifade etti: "Burada iki belediye arasında hangi belediye yaptı diye bir ihtilaf var. Belediye başkanları, adayları, seçim dönemlerinde hizmet aşkı ile yanıp tutuşurken, seçimden hemen sonra, hizmete en çok ihtiyaç duyan, bizim desteğimiz olmadan yaşaması mümkün olmayan canlılar için adım atmadıklarını görüyoruz. Yasaların kendilerine verdiği görevleri de yapmıyorlar. Sokak hayvanları diye bir tür yoktur. İnsanoğlu bu hayvanlara sahip çıkmalıdır."