Adana Köprü Yardımlaşma Derneği, merkez Yüreğir ilçesinde çadırlarda kalan bin Suriyeli mülteciye sıcak yemek vermeye başladı. Yeşilbağlar Mahallesi’nde, daha önce tespit edilip kişi sayısına göre tencere ve kaşık verilen mültecilerin evlerine sıcak yemek götürmeleri sağlandı.

Dernek Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım, bir hafta boyunca çadırları tek tek gezerek, numaralandırarak, kişi sayılarını ve ihtiyaç sahiplerini tespit ettiklerini söyledi. Çadırda kalan Suriyelilerin gıda, kıyafet ve eşya yardımı yanında ailelerin zor koşullarda acil sıcak yemek ihtiyaçları olduğunu tespit ettiklerini aktaran Yıldırım, “Çadırlarda kişi sayısına göre dağıttığımız yemek kuponları ile her gün 1 hayırseverin katkısı ile bin kişilik sıcak yemek dağıtmaya başladık. Bu hafta Çukurova Müftülüğü ve bir kısım hayırseverlerimizin katkısı ile sıcak yemek dağıtımı yapılıyor.” dedi.

Çukurova Müftüsü Hüseyin Gün ise “Her gün 3 görevlimiz bu anlamlı dağıtıma refakat etmektedir. Kamyonlar dolusu eşya, kıyafet yardımı yaptık. Bu hafta da hayırseverlerimizin katkıları ile sıcak yemek veriyoruz. Vatanlarından kilometrelerce ötede muhacir olan bu kardeşlerimize yardım etmek bizim asli vazifelerimizdendir. Gücümüz nispetinde bu kardeşlerimize yardım elimizi uzatacağız.” diye konuştu.