Manisa'nın Kula ilçesi Ayazören Mahallesi'nde ikamet etmekte olan Kore Gazisi Mehmet Akmeşe (83), geçirdiği beyin kanaması sonrası hayata gözlerine yumdu.

Mehmet Akmeşe için ilk olarak Kula Kurşunlu Camisi'nde cenaze namazı ve askeri tören gerçekleştirildi. Törene 1’nci Piyade Eğitim Tugayı Komutan Yardımcısı Piyade Albay Kerim Tatar, Alaşehir Ulaştırma Alay Komutanı Albay Mehmet Tahtabiçen, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, diğer askeri ve sivil yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan Alaşehir Ulaştırma Alay Komutanı Albay Mehmet Tahtabiçen. yaptığı konuşmada, "Bu kutsal emanet artık bizlere ve siz değerli evlatlarına emanet. Merhum Kore Gazimiz Mehmet Akmeşe'ye Allah'tan rahmet siz değerli yakınlarına ve Ayazören Mahallesi sakinlerine başsağlığı diliyorum." dedi. Tabuta sarılı Türk bayrağını öpüp başına koyan Albay Tahtabiçen, ardından bayrağı merhumun oğlu Ziya Akmeşe'ye teslim etti.

Askerlerin omuzlarında bir süre taşınan ve cenaze aracına nakledilen Kore Gazisi, daha sonra doğum yeri olan Ayazören Mahallesi'ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazı sonrası Akmeşe, Ayazören Mahalle Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze törenine katılan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da Akmeşe'nin yakınları ve eşi Akile Akmeşe'ye taziye ziyaretinde bulundu.