Güney Kore’den Türkiye’ye gelen 60 çocuk, Batman sokaklarında barış için şarkı söyleyip dua etti.

Önceki gün Diyarbakır’ı gezen Koreli öğrenci ve öğretmenleri, Türkiye ve Ortadoğu’da yaşanan olayların son bulması için sokak sokak gezip şarkı söyleyip dua ediyor.
Gülistan Caddesi’nde Batmanlılarla bir araya gelen Koreli çocuklar ve öğretmenleri burada şarkı söyleyip savaşların son bulması için hep beraber uzun uzun dua etti.
Korelilerin düzenledikleri etkinlikler, çevredeki vatandaşlar tarafından alkışla karşılandı.
Koreli bazı kadınların Batmanlı kadınlarla oturup işaret dili ile sohbet etmesi de dikkat çekti. Batmanlılar da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, ziyaretin barışı sağlamak adına yapılmasının ayrı bir anlam kazandığını ifade etti.

Öğrencilerin öğretmeni Hye Ree Cha, bölgedeki olayların son bulması için dua ettiklerini ve barışın sağlanması için bir araya geldiklerini kaydetti. İstanbul, Diyarbakır ve Batman’da çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Cha, gittikleri illerde insanların kendilerini iyi karşıladığını dile getirdi. Öğretmenlerden Ziya Shin ise barışa destek amaçlı yola çıktıklarını, bunun için şarkılar söyleyip dua ettiklerini aktardı.