Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemlerinde darp sonucu hayatını kaybettiği ortaya çıkan üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne ilişkin davada verilen karar, Antakya'da protesto edildi.

Akşam saatlerinde Hatay Barosu üyeleri ile birlikte Hatay Adliyesi önüne siyah çelenk bırakan Korkmaz Ailesi, daha sonra Eğitim-Sen önünde başlayıp Ulus Alanı'nda son bulan protesto yürüyüşüne katıldı.

KORKMAZ AİLESİ HATAY ADLİYESİNE SİYAH ÇELENK BIRAKTI

Mahkeme kararının ardından şehre dönen Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi, alınan kararı protesto etmek amacıyla Hatay Adliyesi'ne gelerek siyah çelenk bıraktı. Korkmaz Ailesi'ni yalnız bırakmayan Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, mahkeme kararının kamuoyunda oluşan beklentiyi karşılamadığını söyledi. Dönmez, "Kamuoyunda oluşan beklentiye uygun olmayan kamuoyu vicdanını ciddi şekilde rencide eden adalete olan duyguların ve inancın ciddi şekilde köreltildiği karara imza atıldı. Verilen kararla birlikte aslında tekmeli, tokatlı, dayaklı bir yargılama sürecine ilişkin açılan davada bir tekme de yargıdan geldi. Biz, üstünlerin hukukunu değil hukukun üstünlüğünü esas alan barolar olarak, adalet arayıcıların yanında olmaya devam ettik." dedi.

Beraberinde Hatay Adliyesi'ne siyah çelenk ile gelen Baba Şahap Korkmaz ve anne Emel Korkmaz ise yargının aldığı kararın canlarını birkez daha acıttığını söylediler. Baba Korkmaz, alınan kararın mahkeme heyetinin kararı olmadığını ifade ederek, "Mağdur olan daha mağdur oldu, suçlu katil olan korundu, ödüllendirildi. Tepkimiz buna. Dün o salonda yargılama oldu ama karar tepeden geldi. Bu kararı biz kınıyoruz. Adaletin yerle bir olduğunu görüyoruz." diye ifade etti.

AHMET ATAKAN'IN ANNESİ: OĞLUM İLE İLGİLİ HALEN ADLİ SÜREÇ BAŞLAMADI

Mahkeme kararının ardından Antakya merkezde Eğitim Sen binası önünde toplanan grup Ulus Meydanı'na doğru slogan atarak yürüyüşe geçti. Yürüyüşe, Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan ve Babası Ali Atakan da katıldı.

Yürüyüş sonunda gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz adaleti bulana kadar mücadelelerinin devam edeceğiniz söyledi. Antakya'da gerçekleştirilen Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan ise alınan kararın kendilerini kahrettiğini ve alınan kararla kendileri ile dalga geçildiğini söyledi. Atakan, şöyle dedi: "Biz anneler olarak acı çekiyoruz. Biz haksızlık için alanlara çıktık. Çocuklarımız, insanlar katledilmesin diye alanlara çıktılar. Bizleri terörist ilan edip, katlettiler. Benim oğlumun mahkeme sürecini halen başlatmadılar. Çünkü İçişleri Bakanı o gün müdahil olmadığını söylüyor. Halen Ahmet Atakan'ın adli süreci başlamadı. Ama biz mücadelemize devam edeceğiz."

Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz ise süreç içerisinde kendilerine destek verenlere teşekkür etti. Davanın peşini bırakmayacaklarını söyleyen Ağabey Korkmaz, "Ülkemizin gerçeklerine baktığımızda bu davanın bir hukuk skandalı olmasının yanısıra ülkemiz tarihinin de bir kara lekesi olacağı kesindir." dedi. Yapılan konuşmaların ardından slogan atan grup olaysız şekilde dağıldı.