Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Kadri Yılmaz Anadolu lisesi mezuniyet töreninde okul birinciliği beklerken okul ikincisi olduğu açıklanan ve aldığı plaketi okul idaresine hediye ettikten sonra cübbesi ve kepini çıkararak salonu terk eden 12-A sınıfı öğrencisi Hümeyra Gül Korkmaz, savcılığa konuyla ilgili dilekçe verdi. Korkmaz "Ben hala kendimi birinci olduğumu savunuyorum. Hakkımı sonuna kadar arayacağım" dedi.

Ereğli Kadri Yılmaz Anadolu lisesi mezuniyet töreninde birinciliği beklerken ikinciliği açıklanınca aldığı plaketi yere bırakıp cübbesi ile kepini bırakarak salonu terk eden Hümeyra Gül Korkmaz, yaptığı bu hareketle salonda ki davetliler tarafından dakikalarca alkışlanmıştı. Geceden çıkarak göz yaşları içerisinde evine giden Hümeyra Gül Korkmaz, okul idaresi hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılığa ve Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe veren ve Korkmaz, hakkını sonuna kadar savunacağını söyledi.

'BENİM GURURUMLA OYNANDI, HAYALLERİMİ YIKTILAR. BU YÜZDEN BU TEPKİYİ VERDİM'

Okul birinciliğinin elinden alınmasının gururunu rencide etiğini, hayallerini yıktığını ve bu yüzden bu tepkiyi verdiğini anlatan Korkmaz, "Normalde bana bütün hocalar okul birincisisin diyor. Mezuniyetten bir gün önce haber veriyorlar bana. Okul ikinciliğine az bir fakla düştüğüm söyleniyor. Ben şok oldum. Çok üzüldüm. Mezuniyete gitmeyecektim normalde. Ama sırf onlara tepkimi göstermek için gittim. Orada yaptığımı saygısızlık olarak algılayanlar var ama benim gururumla oynandı sonuçta. Benim hayallerim vardı. Hayallerimi yıktılar. Bende bu yüzden böyle bir tepki verdim. O okul dördüncüsü olan kız bir dönem okul ikinciliğine çıkmıştı. Ondan kaynaklı da direk okul birinciliğine gelmiş oldu. Sözlü notum geri çekildi. Müdür tarafından geri çektirildi. O yüzden ikinciliğe düştüm zaten. Hakkımı savunacağım ama"

'O AN ÇOK ÜZÜLDÜM, AĞLAMAMAK İÇİN KENDİMİ ÇOK ZOR TUTTUM'

Kürsüye çıktığı zaman ağlamamak için kendisini çok zor tuttuğunu ve verdiği tepkiyi de 'İyiki vermişim' diyerek özetleyen Hümeyra Gül Korkmaz "O an çok üzüldüm. Okul birincisi yanıma çıktı. Titredim zaten. O an ağlamamak için kendimi çok zor tuttum. Ama sırf ailem orada olduğu için tuttum kendimi. Sonrada zaten o tepkimi gösterdim. İyi de yaptım bence. Çok destekleyen oldu. En başta sınıf arkadaşlarım destekledi. Zaten onlar her zaman benim yanımdaydılar. Yine onlar ayağa kalkıp alkışladılar. Veliler bana çok destek çıktı. Beklemiyordum böyle bir şeyi, ancak bayağı destek çıkan oldu. O yüzden de mutlu oldum"

'SAVCILIĞA DİLEKÇE VEDİM, HAKKIMI SONUAN KADAR ARAYACAĞIM'

Hümeyra Korkmaz , konuyu adli mercilere taşıdığını da söylediği konuşmasında "Hukuki süreç başlatıldı. Savcılığa dilekçe verildi. Milli Eğitime dilekçe verildi. Hepsi hakkında soruşturma yapılacak. Hakkımı sonuna kadar savunacağım. Hala savunuyorum. Birincilik benim hakkım, ben de bu hakkımı alacağım." dedi.

Diğer yandan Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün konuyla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.