Eskişehir'de Gezi Parkı olaylarında polisler ve sivil vatandaşlar tarafından dövülerek 38 günlük yaşam savaşından sonra hayatını kaybeden 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, dövüldüğü yerde karanfiller ile anıldı.

Anma etkinliğine Eskişehirliler büyük ilgi gösterdi. Ödül töreni için Eskişehir'e gelen Taksim Gezi Parkı Platformu üyeleri de hazır bulundu. Dövüldüğü Yunus Emre Caddesi Sanayi Sokak'taki yere fotoğrafı konularak karanfiller bırakılan Ali ismail Korkmaz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ağabey Gürkan Korkmaz burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: "O gün Ali İsmail ile internet üzerinden konuşma yapıyorduk. Annem bilgisayarın arkasına geçti ve dedi ki 'bak oğlum kardeşini uyar. Olaylara karışmasın'. Ben de dedim ki 'ben de Eskişehir mezunuyum. Eskişehir’in halkı esnafı Ali İsmail’i korur. Anne Ali İsmail’e bir şey olmaz' dedim. Çünkü; 'Eskişehir esnafı ve halkı öğrencileri korur, Eskişehir'e gelen öğrenci buradan diplomayla gider. Cübbesiyle avukat olur, burada avukat olur, burada kalır evlenir baba olur, burada çocuklarına Eskişehir anılarını anlatır. Ama Eskişehir’e gelen bir öğrenci cübbe yerine kefenle, diploma yerine ölüm belgesiyle, uçak otobüsle yerine tabutla evine gönderilmez. Eskişehir halkı Eskişehir esnafı buna izin vermez' dedim. Ama bilemedim böyle olacağını."

Baba Şahap Korkmaz, Türkiye'nin her tarafında insanların kendilerine saygı gösterdiğini belirterek, "İnsan nerde olursa olsun insanlığını göstermelidir, o zaman ölümler de olmaz. Ali İsmail derdi ki insan hürdür. Bir insan ölümü görüyorsa, buna gözünü kapatıyorsa yazıklar olsun diyorum." dedi.

Daha sonra grup, Eskişehir’de KESK, DİSK, TMMOB ve Tabip Odası tarafından organize edilen ‘Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülü’ Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde Taksim Dayanışma Platformu üyelerine verildi. Gazeteci İsmail Saymaz da konferans verdi.