Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Karacaoğlan Yerleşkesi’nde Osmaniye’nin ve bölge şehirlerinin tüm sosyal çalışmalarına uygun Öğrenci Yaşam Merkezi aktif olarak kullanılmaya başlandı.

OKÜ öğrencilerine ve bölge halkının ihtiyaçlarına yönelik dizayn edilerek hizmete açılan Öğrenci Yaşam Merkezi’nde 2 adet çok amaçlı salon, 1 adet konferans salonu, 2 adet bilgisayar destekli salon, 2 adet grupsal çalışma alanı, 16 adet bireysel çalışma alanı, 2 adet eğitim salonu, 2 adet bedensel ve görsel engelliler salonu, 4 adet rahat okuma salonu, 4 adet okuyucu salonu, yarı açık ve açık alan teraslar, sergi salonu, sergi holü, planetaryum (gözlem evi) ve kütüphane hizmetleri yer alıyor.

Öğrenci Yaşam Merkezi’nde öncelikle öğrencilerin sınav haftalarında rahat ve sessiz bir ortamda ders çalışmalarının amaçlandığı, zaman kavramı olmayan ve aynı anda 62 kişinin faydalanabileceği, haftanın 7 günü 24 saat hizmet sunabilen çalışma salonu hizmete açıldı. Öğrenci Yaşam Merkezi binasında öğrencilerin 24 saat yararlanabilecekleri kablosuz internet ağı ile internetin yanı sıra kitap ödünç alma ve iade etme dışında tüm kütüphane imkanlarından yararlanabilecekleri ifade edildi.